r
Nosalty Logó

Könnyű túrós süti Vikkitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Könnyű túrós süti Vikkitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 535 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.3 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 535 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5249 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    510.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    866 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 2138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    573.4 g
  • Cink
    142 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    110 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    66 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A citrom héját nagyon alaposan megmossuk, és lereszeljük.
  2. A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, egy másik tálban pedig simára keverjük a tetejére kerülő tejfölt a liszttel és a vaníliás cukorral.
  3. A sütőformát margarinnal kikenjük, és megszórjuk zsemlemorzsával.
  4. A túrós masszát az előkészített sütőformába öntjük, egyenletesen eloszlatjuk, és ráöntjük a tejfölt.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük. Akkor jó, ha már szép piros a teteje.
  6. Megvárjuk, míg langyosra hűl, és már szeletelhetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15439
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Készíthetünk mellé vanília mártást is, vagy egyszerűen lekvárral is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A legegyszerűbb és legfinomabb túrós süti. Csak össze kell keverni a hozzávalókat, és mehet is a sütőbe! Ezt a receptet is egy réges-régi újságból kivágott papírfecnin találtam, és egyből tudtam, hogy ezt muszáj megsütni. Csak túró, mindenféle vacak pite tészta nélkül. Pont olyan, mint a rétesek tölteléke (legtöbbször úgy vagyok vele, hogy legszívesebben csak azt enném meg, annyira pocsék a tésztája:)). Szerintem langyosan a legfinomabb, de hidegen is nagyon jó.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...