r
Nosalty Logó

Könnyű, egyszerű sertéspörkölt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lizinka_
Könnyű, egyszerű sertéspörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    944.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    208 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 372 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    125.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3778.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    1987 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    831.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    199 micro
  • β-karotin
    980 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 1489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    416 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst egyéni ízlésünknek megfelelő kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk és félbevágjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük néhány percre, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
  2. Egy méretes lábosba felhevítjük az olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Beletesszük a felkockázott húst, és erős lángon fehéredésig sütjük, majd beletesszük a leveskockát, sózzuk. Ezután belekeverjük a paprikadarabokat és az összevágott paradicsomot. Kevergetve 5-7 percig összesütjük.
  3. Ezután meghintjük fűszerpaprikával és összekeverjük. Felöntjük forró vízzel, és fedő alatt lassú tűzön főzzük tovább.
  4. Kb. 30 perc elteltével egy kisebb tálra kivesszük a paprikadarabokat, és kanállal lehúzzuk a paprikahéjról a főtt, puha paprikahúst. Villával péppé törjük a tányéron, majd visszatesszük a lábosba. Néha-néha megkeverve, a hús puhulásáig főzzük a pörköltet. Ez idő alatt besűrűsödik a szaft.
  5. Tetszőleges körettel tálaljuk. Ha fokozni akarjuk az ízélményt <a href="https://www.nosalty.hu/recept/paprikasalata-lizinka-konyhajabol" target="_blank">paprikasalátát</a> kínálunk mellé.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 53
  • 7 napos nézettség: 262
  • Össznézettség: 29988
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, egyszerű sertéspörkölt
Lizinka_ 604 recept

Régi, családi hagyomány nálunk a pörkölt ilyenformán való készítése. Egy étteremben dolgozó szakácsbarátunk, amikor vendégül láttuk, azt mondta, valami titkos összetevője lehet, mert ilyen finomra ő sem tudja elkészíteni. Csak mosolyogtam... igen... a kevesebb néha több, és az elkészítés módja is lényeges!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...