Könnyű, egyszerű sertéspörkölt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
150g sertéscomb273 kcal
-
71 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g tv-paprika4 kcal
-
45g paradicsom8 kcal
-
0 kcal
-
3g leveskocka8 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
372
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
32g napraforgó olaj283 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
0 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
1489
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
54g sertéscomb98 kcal
-
2.9g napraforgó olaj25 kcal
-
8.1g vöröshagyma3 kcal
-
9g tv-paprika1 kcal
-
16.2g paradicsom3 kcal
-
0 kcal
-
0.9g leveskocka3 kcal
-
0g só0 kcal
-
9g víz0 kcal
Összesen
133
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 31.3 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 95 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 944.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 345 mg
-
Nátrium 497 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 208 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 50 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1158 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
372
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 125.2 g
Zsír
-
Összesen 98.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 378 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3778.5 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 157 mg
-
Foszfor 1379 mg
-
Nátrium 1987 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 831.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 108 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 439 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 199 micro
-
β-karotin 980 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 4631 micro
-
Lut-zea 504 micro
Összesen
1489
kcal
- 12% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 11.3 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 339.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 416 micro
-
Lut-zea 45 micro
Összesen
133
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sertéscomb
-
4 ek napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db tv-paprika
-
1 nagy db paradicsom
-
2 tk fűszerpaprika
-
1 db leveskocka
-
só ízlés szerint
-
1 dl víz
Elkészítés
- A húst egyéni ízlésünknek megfelelő kockákra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A paprikát kicsumázzuk és félbevágjuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük néhány percre, majd lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
- Egy méretes lábosba felhevítjük az olajat, és a hagymát üvegesre pirítjuk. Beletesszük a felkockázott húst, és erős lángon fehéredésig sütjük, majd beletesszük a leveskockát, sózzuk. Ezután belekeverjük a paprikadarabokat és az összevágott paradicsomot. Kevergetve 5-7 percig összesütjük.
- Ezután meghintjük fűszerpaprikával és összekeverjük. Felöntjük forró vízzel, és fedő alatt lassú tűzön főzzük tovább.
- Kb. 30 perc elteltével egy kisebb tálra kivesszük a paprikadarabokat, és kanállal lehúzzuk a paprikahéjról a főtt, puha paprikahúst. Villával péppé törjük a tányéron, majd visszatesszük a lábosba. Néha-néha megkeverve, a hús puhulásáig főzzük a pörköltet. Ez idő alatt besűrűsödik a szaft.
- Tetszőleges körettel tálaljuk. Ha fokozni akarjuk az ízélményt <a href="https://www.nosalty.hu/recept/paprikasalata-lizinka-konyhajabol" target="_blank">paprikasalátát</a> kínálunk mellé.
- Elkészítettem: 200 alkalommal
- Receptkönyvben: 94
- Tegnapi nézettség: 34
- 7 napos nézettség: 296
- Össznézettség: 31100
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
607 recept
Régi, családi hagyomány nálunk a pörkölt ilyenformán való készítése. Egy étteremben dolgozó szakácsbarátunk, amikor vendégül láttuk, azt mondta, valami titkos összetevője lehet, mert ilyen finomra ő sem tudja elkészíteni. Csak mosolyogtam... igen... a kevesebb néha több, és az elkészítés módja is lényeges!