r
Nosalty Logó

Könnyű almás-barackos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
asusuy
Könnyű almás-barackos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 573 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    138.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    863 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1176.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    572 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.3 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    810.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1313 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1239 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    724 micro
  • β-crypt
    295 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 2296 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy piteformát 3 dkg vajjal alaposan kikenünk. Lisztezni nem szükséges. Piteforma hiányában lapos tepsivel is dolgozhatunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Konyhai aprítógéppel a megmosott, de nem meghámozott almákat és nektarinokat egészen pici darabokra aprítjuk. Ha nincs konyhai robotunk, késsel is nekieshetünk a gyümölcsöknek, kb. borsószem nagyságú darabokra törekedjünk.
  3. A gyümölcsöket megszórjuk 2 dkg porcukorral és a fahéjjal, mindezt jól összekeverjük. Az így kapott masszát az előkészített piteformába öntjük, és egyenletesre simítjuk.
  4. Egy tálban a tojásokat egy habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék porcukrot és a vajat. Az egészet simára dolgozzuk, sűrűbb palacsintatésztára fog hasonlítani az állaga.
  5. Ezt a tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, a tetejét - ami a süteményünk alja lesz majd - ugyancsak egyenesre simítjuk, és mehet is a sütőbe. 25 perc alatt szép barnára sül.
  6. Miután kikerült a sütőből, egy a piteformánknál kicsit nagyobb tányért vagy tálcát helyezünk a tetejére, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk a süteményt. Kész is vagyunk, a vékony tészta és a rajta magasan tornyosuló, gyönyörűen megsült gyümölcsök látványa magáért beszél...
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2017
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 23.

Ajánló

Mint a legtöbb pitére, erre is igaz, hogy bátran kísérletezhetünk kedvünkre mindenféle más gyümölccsel is. Hidegen fogyasztva szinte egy másik süteményt kóstolhatunk, érdemes pár órára hűtőbe rakva is kipróbálni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
asusuy 9 recept

Kevés hozzávaló, rövid elkészülési idő, egyszerű lépések. Akár a kezdők sütijének is nevezhetnénk ezt a pitét, de profi konyhatündéreknek is jólesik néha - nagy melegben, munka után - csak könnyedén alkotni valami finomat. Erre való ez a recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...