Könnyű almás-barackos pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
asusuy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
573
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2296
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 34.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 294.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.3 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 202.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 328 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 181 micro
-
β-crypt 74 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 301 micro
Összesen
573
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 138.3 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 863 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1176.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 87 mg
-
Kálcium 182 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 94 mg
-
Foszfor 572 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 241.3 g
-
Cukor 125 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 810.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1313 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 500 mg
-
Retinol - A vitamin: 1239 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 724 micro
-
β-crypt 295 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1204 micro
Összesen
2296
kcal
- 3% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 88.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
172
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy piteformát 3 dkg vajjal alaposan kikenünk. Lisztezni nem szükséges. Piteforma hiányában lapos tepsivel is dolgozhatunk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Konyhai aprítógéppel a megmosott, de nem meghámozott almákat és nektarinokat egészen pici darabokra aprítjuk. Ha nincs konyhai robotunk, késsel is nekieshetünk a gyümölcsöknek, kb. borsószem nagyságú darabokra törekedjünk.
- A gyümölcsöket megszórjuk 2 dkg porcukorral és a fahéjjal, mindezt jól összekeverjük. Az így kapott masszát az előkészített piteformába öntjük, és egyenletesre simítjuk.
- Egy tálban a tojásokat egy habverővel felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a maradék porcukrot és a vajat. Az egészet simára dolgozzuk, sűrűbb palacsintatésztára fog hasonlítani az állaga.
- Ezt a tésztát ráöntjük a gyümölcsökre, a tetejét - ami a süteményünk alja lesz majd - ugyancsak egyenesre simítjuk, és mehet is a sütőbe. 25 perc alatt szép barnára sül.
- Miután kikerült a sütőből, egy a piteformánknál kicsit nagyobb tányért vagy tálcát helyezünk a tetejére, és egy határozott mozdulattal átfordítjuk a süteményt. Kész is vagyunk, a vékony tészta és a rajta magasan tornyosuló, gyönyörűen megsült gyümölcsök látványa magáért beszél...
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2017
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 23.
Ajánló
Mint a legtöbb pitére, erre is igaz, hogy bátran kísérletezhetünk kedvünkre mindenféle más gyümölccsel is. Hidegen fogyasztva szinte egy másik süteményt kóstolhatunk, érdemes pár órára hűtőbe rakva is kipróbálni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
asusuy
9 recept
Kevés hozzávaló, rövid elkészülési idő, egyszerű lépések. Akár a kezdők sütijének is nevezhetnénk ezt a pitét, de profi konyhatündéreknek is jólesik néha - nagy melegben, munka után - csak könnyedén alkotni valami finomat. Erre való ez a recept.