r
Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Konfitált kacsacomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsacombokat aprólékosan megtisztítjuk. Az erre a célra rendszeresített szemöldökcsipeszemmel kihuzigáltam a maradék pár tokot a bőréből. Erősen besózzuk, rátekerünk egy csomó borsot, egy éjszakára berakjuk lefedve a hűtőbe pihenni.
  2. Másnap egy serpenyőben, erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk. Először a bőrös felével kezdjük.
  3. Közben a vöröshagyma héját lehúzzuk, felvagdaljuk nagyobb darabokra, a fokhagymát is megpucoljuk, felkarikázzuk. A babérlevelet összemorzsoljuk. A sütőt előmelegítjük 130 fokra.
  4. A húst átrakjuk egy fedeles vaslábosba, köré szórjuk a hagymákat és a babérlevelet. Annyi megolvasztott kacsazsírt öntünk rá, ami ellepi a húsokat. Rárakjuk a fedőt.
  5. Mehet a sütőbe. Időnként ellenőrizzük, forgatjuk. Jó 3,5-4 órát hagyjuk sülni. Kivesszük a zsírból, (sajnos) leszedjük a bőrét (az a fránya koleszterin!). Parmezános sütőtökkarikákkal tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 30551
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konfitált kacsacomb
Pogácsa 391 recept

Rengeteg recept van a neten konfitált kacsacombra. Én is ott keresgéltem, összevariáltam a saját verziómat. Jó nagy, zsíros kacsacombokat kaptam a hentesnél, ehhez a módszerhez ideális volt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...