r
Nosalty Logó

Konfitált kacsacomb

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pogácsa
Konfitált kacsacomb
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

893
Kalória
25.4g
Fehérje
4.7g
Szénhidrátok
85g
Zsír
142.8g
Víz
164.2g
Koleszterin
752.9mg
Rost
1.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 1786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    85 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 893 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.1 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1132.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 1786 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

  1. A kacsacombokat aprólékosan megtisztítjuk. Az erre a célra rendszeresített szemöldökcsipeszemmel kihuzigáltam a maradék pár tokot a bőréből. Erősen besózzuk, rátekerünk egy csomó borsot, egy éjszakára berakjuk lefedve a hűtőbe pihenni.
  2. Másnap egy serpenyőben, erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk. Először a bőrös felével kezdjük.
  3. Közben a vöröshagyma héját lehúzzuk, felvagdaljuk nagyobb darabokra, a fokhagymát is megpucoljuk, felkarikázzuk. A babérlevelet összemorzsoljuk. A sütőt előmelegítjük 130 fokra.
  4. A húst átrakjuk egy fedeles vaslábosba, köré szórjuk a hagymákat és a babérlevelet. Annyi megolvasztott kacsazsírt öntünk rá, ami ellepi a húsokat. Rárakjuk a fedőt.
  5. Mehet a sütőbe. Időnként ellenőrizzük, forgatjuk. Jó 3,5-4 órát hagyjuk sülni. Kivesszük a zsírból, (sajnos) leszedjük a bőrét (az a fránya koleszterin!). Parmezános sütőtökkarikákkal tálaltam.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Rengeteg recept van a neten konfitált kacsacombra. Én is ott keresgéltem, összevariáltam a saját verziómat. Jó nagy, zsíros kacsacombokat kaptam a hentesnél, ehhez a módszerhez ideális volt. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!