r
Nosalty Logó

Konfitált császárhús

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Konfitált császárhús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
75 °C
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 2246 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 13471 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 331 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.7 g

Zsír

  • Összesen
    201.5 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1457.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    945 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 2246 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    544.5 g

Zsír

  • Összesen
    1209.2 g
  • Telített zsírsav
    461 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    613 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    162 g
  • Koleszterin
    2550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8743.6 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    681 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    666 mg
  • Foszfor
    5671 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    2169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    20 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    1545 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    141 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    1978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 13471 kcal
  • 14% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, a bőréről eltávolítjuk a szőrt (pörkölés, borotválás, epilálás - nekem villanytűzhelyem van...:)
  2. Leitatjuk a nedvességet, nagyobb darabokra vágjuk (kb. 6x 12 nálam 12 db), de egyben is maradhat, ha találunk megfelelő méretű edényt.
  3. Bedörzsöljük sóval, őrölt borssal. Beletesszük egy megfelelő méretű, mély tűzálló edénybe. Közétesszük a negyedelt hagymákat, a félbevágott paprikát, a megtisztított fokhagyma gerezdeket. Megszórjuk egészborssal, köménymaggal, a babérleveleket rátesszük.
  4. Feltöltjük olvasztott zsírral, hogy teljesen ellepje, + 2 cm-nyire befedje.
  5. Sütőbe tesszük és 15-20 percig 150 fokon sütjük, majd leállítva 70-75 fokra, sütjük még 5-5,5 órát. (Közben nyugodtan végezzünk nagy bevásárlást, álljunk neki takarítani vagy bármit.:))
  6. Akkor jó, ha a kést beleszúrva lecsúszik arról. Átszűrjük,hagyjuk saját zsírjában kihűlni, így napokig eláll, vagy kiszedjük a zsírból és hirtelen 220 fokos sütőben megpirítjuk. Azonnal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 75 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 360 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 18805
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 05.

Ajánló

Hidegen, melegen is nagyon finom. Bármilyen köret illik hozzá, lightosabb és férfiasabb is. Én, itt a képen rácsos burgonyát, sült savanyúkáposztát és házi savanyúságot adtam, de volt hagymás törtburgonya is köretként. És... nem fogyózók! A zsírját ki ne hagyjátok!:) Ha tovább szeretnénk eltartani, szűrjük le a pecsenyelevet és csak zsírjában tároljuk, hogy mindenhol ellepje. Így több hétig is eláll, hűtőben még tovább. A zsírból kivéve teljesen olyan, mintha frissen sütöttük volna. A zsírja isteni kenyérre kenve is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Úgy kezdődött, hogy a férjem hazaállított 2,5 kg gyönyörű bőrös császárhússal, hét elején. Teljes kétségbeesés, a fagyasztott húst én nem szeretem, szerintem kiolvad, aminek nem kellene. Ilyenkor csak ketten vagyunk, a gyerekeim más városban tanulnak, csak hétvégén jönnek haza, de akkor hozzák a párjukat is. Így rögtön leszünk hatan, + egy jó étvágyú kutyus.:) Nem tudtam mit kezdeni ennyi hússal...isteni szikra, konfitálunk. Eszembejutott gyerekkorom sülthusija, amit egy zsírosbödönből varázsoltak elő és nagyon szerettem. Talán ez sem lesz olyan rossz, kipróbálom. Amikor együtt voltunk mind, kihalásztam a dermedt zsírból és átpirítottam. Nagy sikere volt.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...