Kolozsvári szalonnás sertéspörkölt
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pörkölt
-
167g sertéscomb303 kcal
-
109 kcal
-
0 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
50g paprika8 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
1g majoranna1 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g bors1 kcal
-
2g gulyáskrém2 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Köménymagos főtt burgonya
Tálalás
Összesen
551
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pörkölt
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
100g kolozsvári szalonna655 kcal
-
0 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
7g só0 kcal
-
3g bors8 kcal
-
10g gulyáskrém12 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Köménymagos főtt burgonya
Tálalás
Összesen
3312
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
Pörkölt
-
32.4g sertéscomb59 kcal
-
3.2g kolozsvári szalonna21 kcal
-
0 kcal
-
9.7g paradicsom2 kcal
-
9.7g paprika2 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g bors0 kcal
-
0.3g gulyáskrém0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
Köménymagos főtt burgonya
Tálalás
Összesen
107
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.9 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2690.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 484 mg
-
Nátrium 2013 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 349.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 140 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 351 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 226 micro
Összesen
551
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 233.7 g
Zsír
-
Összesen 179.2 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 78 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16145 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 2902 mg
-
Nátrium 12078 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 188.3 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 2098.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 243 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 417 mg
-
D vitamin: 180 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 72 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 841 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 2108 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 7720 micro
-
Lut-zea 1359 micro
Összesen
3312
kcal
- 9% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 522.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 250 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
107
kcal
Hozzávalók
Pörkölt
-
10 dkg kolozsvári szalonna
-
3 közepes db paradicsom
-
3 közepes db paprika
-
2 nagy db vöröshagyma
-
3 db babérlevél
-
1 teáskanál citromlé
Köménymagos főtt burgonya
-
1 kg burgonya
Tálalás
Elkészítés
Pörkölt
- A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot és a paprikát meghámozzuk, majd felkockázzuk őket, de előtte a paprikából eltávolítjuk a magokat, "kicsumázzuk". A combot körülbelül 2x2 cm nagyságú kockákra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és cikkelyekre vagdossuk, és egy arra alkalmas edényben hideg vízzel "ellepve" félrerakjuk. A fűszereket külön előre kikészítjük. (Én szeretem előre ezt is letudni, és maximum pótolom a végén, ha kevés lenne.)
- Kevés zsiradékon a hagymát 5 perc alatt üvegesre pirítjuk, majd beletesszük a szalonnát, és azt is 5 perc alatt kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, valamint a fűszereket (babérlevél, kakukkfű, majoranna, só, bors, pirospaprika, gulyáskrém (én csemegét használtam, és pluszban adtam az alaphoz egy kávéskanál erős pistát), őrölt kömény, citromlé), és ezekből egy jó lecsós pörköltalapot készítünk 20 perc alatt.
- Amikor látjuk, hogy kezd egy kissé szétfőni, akkor jó az alap, és 20 perc alatt biztos sikerül, mert az idő lerövidítése érdekében hámoztuk meg a zöldségeket. Tehát, ha kész az alap, akkor beletesszük a húst. Első 10-15 percben forgatjuk, hogy egy picit megkapja, amitől pörkölt a pörkölt, majd enged annyi levet, hogy fedő alatt 45 perc alatt készre főjön. Persze ez változhat a hús jellegétől. Én szerencsére fiatal sertéscombot kaptam. A végén még pótolhatjuk a fűszereket, és engedhetjük elfőni a levét, ha nem elég sűrű a pörköltszaftunk.
Köménymagos főtt burgonya
- Az előre felcikkelyezett burgonyát sós, köménymagos vízben megfőzzük forrástól számítva 10-15 perc alatt, de figyeljük a burgonyát, az a biztos.
Tálalás
- Savanyúságnak almapaprikát és csemegeuborkát ajánlok. Díszítésként megszórhatjuk a kitálalt ételt majorannával és pirospaprikával, valamint én egy babérlevelet is tettem a pörkölt tetejére, amint a képen is látható.:-)
- Jó étvágyat az ételhez!
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 65
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 10755
- Feltöltés dátuma: 2015. március 24.
Ajánló
Ha szeretjük a borokat, akkor a fehér- (száraz, félszáraz, testes, erős) és természetes száraz vörösborokat ajánlom az ételhez. Valamint, ha az ételhez is használtunk bort, akkor abból a fajtából ajánljunk a vendégnek külön fogyasztásra is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A pörköltet mindenki ismeri. Nagyon finom étel, és nincs olyan ember a földön, aki nem szeretné. Remélem, ez a fajta is elnyeri a tetszéseteket.