r
Nosalty Logó

Kolbászos-zöldséges tészta Gonoszka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Kolbászos-zöldséges tészta Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 6985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1017 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    133 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    924 micro
Összesen 873 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    265.5 g

Zsír

  • Összesen
    452.3 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    793 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13909.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    1880 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2875 mg
  • Nátrium
    8134 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1372.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1372 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    366 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    1067 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1618 micro
  • Kolin:
    644 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1064 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    3603 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7388 micro
Összesen 6985 kcal
  • 10% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós, lobogó vízbe tesszük, és megfőzzük.
  2. Közben a kolbászt felkarikázzuk, a brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. A gombákat megtisztítjuk, és felszeleteljük. A medvehagymát megtisztítjuk, leszárazzuk, csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az olajat beletesszük egy lábosba a kolbászkarikákkal együtt, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba elkezdi a levét kiengedni, akkor hozzáadjuk a brokkolit is. Elfőzzük a levét erős tűzön.
  4. Ha a leve elfőtt, akkor belekeverjük a petrezselymet és a medvehagymát. Hozzáadjuk a mascarpone, philadelphia, 20 dkg tejföl és a két darab tojás keverékét. Összekeverjük a leszűrt tésztával.
  5. Egy tűzálló tálat kikenünk kókuszzsírral (vagy másféle zsiradékkal), és a tésztás keveréket belesimítjuk.
  6. 30 dkg tejfölt összekeverjük a lereszelt füstölt mozzarellával, és a tészta tetejére simítjuk.
  7. 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
  8. Melegen, kockára vágva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1165
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 29.

Ajánló

Lehet még cukkinit, padlizsánt, karfiolt, zöldbabot stb-t is hozzákeverni, ízlés szerint. Medvehagyma szezonon kívül a kolbász alá vöröshagymát aprítunk, és fokhagymát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kolbászos-zöldséges tészta Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Ezt az egytálételt hétvégén készítettem el. Nagyon finom, és egyszerű az elkészítése. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 174 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...