Kolbászos-zöldséges tészta Gonoszka konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
232 kcal
-
50g parasztkolbász226 kcal
-
9 kcal
-
63g brokkoli13 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
8g medvehagyma12 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
22g mozzarella65 kcal
-
25g mascarpone101 kcal
-
16g krémsajt39 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g kókuszzsír11 kcal
Összesen
873
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
500g szarvacska tészta1855 kcal
-
400g parasztkolbász1808 kcal
-
71 kcal
-
500g brokkoli104 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
500g tejföl990 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
175g mozzarella523 kcal
-
200g mascarpone808 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g kókuszzsír89 kcal
Összesen
6985
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
15.9g szarvacska tészta59 kcal
-
12.7g parasztkolbász57 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
15.9g brokkoli3 kcal
-
15.9g csiperkegomba3 kcal
-
2.1g medvehagyma3 kcal
-
15.9g tejföl31 kcal
-
3.5g tojás4 kcal
-
5.6g mozzarella17 kcal
-
6.4g mascarpone26 kcal
-
4g krémsajt10 kcal
-
1.4g petrezselyem1 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g kókuszzsír3 kcal
Összesen
221
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 33.2 g
Zsír
-
Összesen 56.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1738.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 235 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 359 mg
-
Nátrium 1017 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 171.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 133 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 450 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 924 micro
Összesen
873
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 265.5 g
Zsír
-
Összesen 452.3 g
-
Telített zsírsav 161 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 793 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13909.7 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 456 mg
-
Kálcium 1880 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 507 mg
-
Foszfor 2875 mg
-
Nátrium 8134 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 464.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 1372.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1372 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 366 mg
-
D vitamin: 141 micro
-
K vitamin: 1067 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1618 micro
-
Kolin: 644 mg
-
Retinol - A vitamin: 1064 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 3603 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7388 micro
Összesen
6985
kcal
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 43.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 44 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 235 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg szarvacska tészta
-
40 dkg parasztkolbász
-
1 ek napraforgó olaj
-
17.5 dkg mozzarella
-
20 dkg mascarpone
-
12.5 dkg krémsajt
-
1 ek olívaolaj
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A tésztát sós, lobogó vízbe tesszük, és megfőzzük.
- Közben a kolbászt felkarikázzuk, a brokkolit megtisztítjuk, és rózsáira szedjük. A gombákat megtisztítjuk, és felszeleteljük. A medvehagymát megtisztítjuk, leszárazzuk, csíkokra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
- Az olajat beletesszük egy lábosba a kolbászkarikákkal együtt, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombákat. Sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba elkezdi a levét kiengedni, akkor hozzáadjuk a brokkolit is. Elfőzzük a levét erős tűzön.
- Ha a leve elfőtt, akkor belekeverjük a petrezselymet és a medvehagymát. Hozzáadjuk a mascarpone, philadelphia, 20 dkg tejföl és a két darab tojás keverékét. Összekeverjük a leszűrt tésztával.
- Egy tűzálló tálat kikenünk kókuszzsírral (vagy másféle zsiradékkal), és a tésztás keveréket belesimítjuk.
- 30 dkg tejfölt összekeverjük a lereszelt füstölt mozzarellával, és a tészta tetejére simítjuk.
- 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.
- Melegen, kockára vágva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1165
- Feltöltés dátuma: 2015. április 29.
Ajánló
Lehet még cukkinit, padlizsánt, karfiolt, zöldbabot stb-t is hozzákeverni, ízlés szerint. Medvehagyma szezonon kívül a kolbász alá vöröshagymát aprítunk, és fokhagymát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Ezt az egytálételt hétvégén készítettem el. Nagyon finom, és egyszerű az elkészítése. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 174 kalória van.