r
Nosalty Logó

Kolbászos-sajtos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kolbászos-sajtos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1655.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.1 g

Zsír

  • Összesen
    273.3 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1618 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9930.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1917 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    5665 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1584 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 3438 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben félpuhára főzzük. Ez idő alatt a tojásokat szintén sós vízben keményre főzzük. Miután kihűlt, a burgonyát fél-egy centi vastagságú karikákra vágjuk. A tojásokat megpucoljuk, és tojásszeletelővel felvágjuk.
  2. A tejfölt kikeverjük a megolvasztott kacsazsírral. A kolbászokat is felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük, majd jöhet az étel összeállítása.
  3. Egy zsírozott sütőtál aljára mehet egy réteg burgonya, rá egy adag tejföl és reszelt sajt, majd egyenletesen eloszlatva jöhet a szeletelt tojás és a kolbász is. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk a rétegeket. Ezt a folyamatot ismételjük meg még egyszer, majd burgonyával zárjuk az egészet. Kenjük meg a maradék tejföllel, szórjuk meg sajttal, végül helyezzük rá a szalonnaszeleteket.
  4. 180 fokos sütőben 50-60 perc alatt süssük készre, akkor jó, ha a teteje aranybarnára pirul, és ropogós a szalonna.
  5. Nagy adag tejföllel és frissen őrölt borssal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 248
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 17221
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott krumpli egy szuper finom, könnyen elkészíthető és laktató egytálétel, mely változatosan variálható. Abszolút komfortkaja, amivel nem kell órákat tölteni a konyhában, több napig is fogyasztható, és dobozba csomagolva munkába vagy suliba is magunkkal vihető. Mi most egy klasszikus verziót hoztunk egy kis sajttal és sült szalonnával felturbózva, ami csak még jobban növeli az élvezeti értékét. Nagy adag tejföllel és frissen őrölt borssal tálalva a tuti!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...