r
Nosalty Logó

Kolbászos-húsos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nadika
Kolbászos-húsos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 1196 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 4784 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Összesen 188 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2330.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    359 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1196 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    287.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    686 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9322.7 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    1797 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    3131 mg
  • Nátrium
    3348 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    814 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1321 micro
  • Kolin:
    628 mg
  • Retinol - A vitamin:
    692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1438 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 4784 kcal
  • 14% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1766 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A kolbászt felszeljük, és megpirítjuk kicsit. Egy kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a darált húst, és azt is készre pirítjuk.Hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd ízlés szerint fűszerezzük, egyszer összeforraljuk, majd elzárjuk, hagyjuk hűlni.
  2. Egy műanyag tálba langyos vizet engedünk, és beáztatjuk a lasagne tésztát.
  3. A besamel mártáshoz felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik edényben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk vele, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
  4. Egy tepsi aljára teszünk egy sor tésztát, szószt, mártást, így rétegezzük egészen addig, míg el nem fogy. (Nekem 4 sor tészta lett.) A tetejére tészta kerüljön, rá a maradék besamel mártás, majd a reszelt sajt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4466
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes legalább 10-15 percig áztatni a tésztát, hogy ne legyen túl kemény sütés után!

Hozzávalók

A szószhoz

A besamel mártáshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...