Kolbászos-húsos lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nadika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szószhoz
-
25g kolbász113 kcal
-
175g darált sertéshús319 kcal
-
125g paradicsomlé21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
13g víz0 kcal
A besamel mártáshoz
-
7g vaj50 kcal
-
125g tej70 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az összeállításhoz
-
125g lasagne tészta464 kcal
-
38g sajt132 kcal
Összesen
1196
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szószhoz
-
100g kolbász452 kcal
-
700g darált sertéshús1274 kcal
-
500g paradicsomlé85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
50g víz0 kcal
A besamel mártáshoz
-
28g vaj201 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az összeállításhoz
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
150g sajt528 kcal
Összesen
4784
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
A szószhoz
-
3.9g kolbász18 kcal
-
27.4g darált sertéshús50 kcal
-
19.5g paradicsomlé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
2g víz0 kcal
A besamel mártáshoz
-
1.1g vaj8 kcal
-
19.5g tej11 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Az összeállításhoz
-
19.5g lasagne tészta73 kcal
-
5.9g sajt21 kcal
Összesen
188
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.8 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2330.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 449 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 126 mg
-
Foszfor 783 mg
-
Nátrium 837 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.7 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 281.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 157 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 359 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 11296 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
1196
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 287.3 g
Zsír
-
Összesen 198.7 g
-
Telített zsírsav 86 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 686 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9322.7 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 489 mg
-
Kálcium 1797 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 504 mg
-
Foszfor 3131 mg
-
Nátrium 3348 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 434.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1127.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 814 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 351 mg
-
D vitamin: 158 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1321 micro
-
Kolin: 628 mg
-
Retinol - A vitamin: 692 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1438 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 45185 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
4784
kcal
- 14% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1766 micro
-
Lut-zea 15 micro
Összesen
188
kcal
Hozzávalók
A szószhoz
-
10 dkg kolbász
-
70 dkg darált sertéshús
-
5 dl paradicsomlé
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
0.5 dl víz
A besamel mártáshoz
-
2 ek vaj
-
5 dl tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Az összeállításhoz
-
50 dkg lasagne tészta
-
15 dkg sajt
Elkészítés
A szószhoz
- A kolbászt felszeljük, és megpirítjuk kicsit. Egy kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a darált húst, és azt is készre pirítjuk.Hozzáadjuk a paradicsomlevet, majd ízlés szerint fűszerezzük, egyszer összeforraljuk, majd elzárjuk, hagyjuk hűlni.
- Egy műanyag tálba langyos vizet engedünk, és beáztatjuk a lasagne tésztát.
- A besamel mártáshoz felforraljuk a tejet, majd félretesszük. Egy másik edényben felforrósítjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk vele, majd felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
- Egy tepsi aljára teszünk egy sor tésztát, szószt, mártást, így rétegezzük egészen addig, míg el nem fogy. (Nekem 4 sor tészta lett.) A tetejére tészta kerüljön, rá a maradék besamel mártás, majd a reszelt sajt.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4466
- Feltöltés dátuma: 2013. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nadika
13 recept
Érdemes legalább 10-15 percig áztatni a tésztát, hogy ne legyen túl kemény sütés után!