r
Nosalty Logó

Kolbászos-hagymás rétegezett burgonya

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Kolbászos-hagymás rétegezett burgonya
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

650
Kalória
21.1g
Fehérje
27.6g
Szénhidrátok
51.6g
Zsír
159.8g
Víz
101.6g
Koleszterin
3.4g
Rost
2.7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 2599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1677.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 650 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6710.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    1235 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1187 mg
  • Nátrium
    4062 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    639.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1233 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 2599 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 200 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat megpucoljuk, és egy éles késsel olyan vékonyra szeleteljük őket, amilyenre csak tudjuk (sőt, akár gyalulhatjuk is). Egy tálba félretesszük a karikákat, felöntjük vízzel, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymával ugyanígy járunk el.
  2. Közben előkészítjük a többi hozzávalót: az olvasztott vajba reszeljük a fokhagymagerezdeket, felkarikázzuk a kolbászt, lereszeljük a sajtot, egy közepes méretű tepsit pedig vajjal kikenünk. A burgonyáról és a hagymáról leöntjük a vizet.
  3. Elkezdjük a rétegezést: az aljára leterítünk egy réteg burgonyaszeletet, erre jön egy sor hagyma. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk a fokhagymás olvasztott vajjal, majd jöhet egy réteg a kolbászból, valamint a sajtból.
  4. Még kétszer megismételjük a rétegezést (vagy amíg el nem fogynak a hozzávalóink). A tetejére egy sor burgonya kerül, erre reszelünk egy adag sajtot, majd rácsipkedünk egy kevés vajat.
  5. 200°C-ra előmelegített sütőben, alufóliával lefedve sütjük fél órát, majd alufólia nélkül, 150°C-on még 20 percet. Nyugodtan pirítsuk oda egy kicsit, akkor jó, ha ropognak a szélső burgonyarétegek!
  6. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Egyszerű, nagyon szaftos és elképesztően finom egytálétel, ami garantáltan pillanatok alatt el fog fogyni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Marhahúsos rakott brokkoli

Ez a besameles rakott brokkoli darált hússal egy igazi családi kedvenc, amely tökéletes választás a hétköznapi vacsorákhoz. A roppanós brokkoli, a szaftos darált hús és a krémes ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!