Kolbászkrémes borjútekercs
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
100g borjúcomb117 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
125g csiperkegomba27 kcal
-
18 kcal
-
15g margarin108 kcal
-
116 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
431
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
400g borjúcomb468 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
71 kcal
-
60g margarin430 kcal
-
150g sütnivaló kolbász464 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1720
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
29.6g borjúcomb35 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
3.3g petrezselyem1 kcal
-
37g csiperkegomba8 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
4.4g margarin32 kcal
-
11.1g sütnivaló kolbász34 kcal
-
7.4g főzőtejszín10 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
127
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.6 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 968.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 258.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 203 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 666 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 626 micro
Összesen
431
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.3 g
Zsír
-
Összesen 124.7 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 439 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3874.6 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 112 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 1680 mg
-
Nátrium 1607 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1035.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 778 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 811 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 228 micro
-
Kolin: 570 mg
-
Retinol - A vitamin: 556 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2663 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2506 micro
Összesen
1720
kcal
- 9% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 76.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 197 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
50 dkg csiperkegomba
-
1 ek napraforgó olaj
-
6 dkg margarin
-
15 dkg sütnivaló kolbász
-
1 dl főzőtejszín
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A húst négy, egyenletesen vékony szeletekre vágjuk. (Ezt a legjobb a hentestől kérni.) Kiklopfoljuk, megsózzuk, és hűtőbe tesszük, amíg a többi hozzávalót elkészítjük.
- A hagymát nagyon apróra vágjuk. A tisztított gombából 20 dkg-ot szintén nagyon apróra darabolunk. Én ehhez a művelethez egy univerzális aprítógépet használok. Az olajon üvegesre fonnyasszuk a hagymát, majd rátesszük a vágott gombát, és jól összesütjük. Ezután következik a finomra vágott petrezselyem és a só. Átkeverjük a gombás masszát, és félretesszük hűlni.
- A sütni való nyers kolbászból kiszedjük a tölteléket, és egy tálra tesszük. A hússzeletekre először a kolbászkrémet kenjük, majd erre a gombás pépet. Felgöngyöljük. A tekercseket nyílásukkal lefelé egy deszkára rakjuk.
- Tépünk egy-egy nagyobbacska alufólia darabot, és erre vékony szelet margarint teszünk. Erre helyezzük egyenként a hústekercseket, melyek tetejére is helyezünk egy szelet margarint. Az alufóliába szorosan becsomagoljuk a húst. Előmelegített sütőbe tesszük a kis csomagokat, és kb. 50 percig sütjük.
- A maradék margarint megolvasztjuk, és beletesszük a felszeletelt 30 dkg gombát. Ízlés szerint sózzuk. Amikor puha, hozzáöntjük a tejszínt, és összeforraljuk.
- A megsült tekercsekről levesszük a fóliát. A hústekercsek gyönyörű pirosak, aranybarnák lesznek. A fóliában keletkező pecsenyelevet belekeverjük a gombás mártásba. Melegen, tetszőleges körettel és a gombás mártással kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 978
- Feltöltés dátuma: 2016. február 20.
Ajánló
Ha nem tudnánk egyenletesen elosztani a húsokon a margarint, akkor lehet, hogy a mártáshoz kell még hozzátenni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
601 recept
A hentesnél megláttam a friss borjúhúst, és rögtön megfogalmazódott bennem a hétvégi ünnepi ebéd. Régen készítettem, itt volt az ideje, hogy szerepeljen a vasárnapi menüben. Látványra, ízre, különleges és finom!