r
Nosalty Logó

Kókusztorta Gonoszka konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gonoszka1
Kókusztorta Gonoszka konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

854
Kalória
15.1g
Fehérje
99.1g
Szénhidrátok
44.4g
Zsír
45.6g
Víz
180.5g
Koleszterin
7.7g
Rost
68.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 854 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 6811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 854 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.5 g

Zsír

  • Összesen
    355.2 g
  • Telített zsírsav
    278 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8045.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1959 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    3015 mg
  • Nátrium
    2222 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.8 g
  • Cukor
    547 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

Víz

  • Összesen
    365.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1076 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1088 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1067 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1761 micro
Összesen 6811 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 269 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A sárgákat a cukorral és a likőrrel habosra keverjük. Több részletben hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
  3. Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  4. Kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  5. A megsült piskótát rácsra tesszük, kihűtjük.

Krém

  1. A kókuszreszeléket a keményítővel, 17 dkg porcukorral és a 3 db vaníliás cukorral összekeverjük. Beleöntünk 2 dl tejet, és ezzel is összedolgozzuk. Közben 4 dl tejet felforralunk, majd beleöntjük a kókuszreszelékes masszát. Kevergetve sűrűre főzzük. Ez kb. 5 perc. Kihűtjük.
  2. 2 dl habtejszínt felverünk 2 dkg porcukorral, és a kihűlt kókuszkrémmel összeforgatjuk.
  3. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Mindegyik lapot (a tetejének az alját) meglocsoljuk kókuszlikőrrel. A krémmel megtöltjük a tortát, és a külsejét is vékonyan bekenjük. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  4. Tálalás előtt 2 dl habtejszínt felverünk 2 dkg porcukorral és 1 db habfixálóval. Körbekenjük vele a tortát, és díszítjük habrózsákkal.
  5. A csokit felolvasztjuk, és ezzel is díszítjük a tortát.
  6. Szeletelve tálaljuk ezt a finom, kívül-belül mutatós tortát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26

Orsi húgom és a férje születésnapjára készítettem a gesztenyepüré-torta mellé. Nagyon finom torta, és mutatós. Az én általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 305 kalória van.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Gesztenyés sajttorta

Amikor egy mindent bele napot tervezel, készítsd el ezt a tömör gyönyör tortát, szem nem marad szárazon, garantáltan senkinek sem lesz hiányérzete ezután.

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Répatorta

Nem csak nyuszikáknak. Finom, puha piskóta. Fiúkkal érdemes csak fogyasztás után közölni az összetevőket :).

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!