r
Nosalty Logó

Kókuszos sütemény Fahéjtól

5,0

1 ÉRTÉKELÉS50 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Kókuszos sütemény Fahéjtól
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A beforgatáshoz

643
Kalória
7.4g
Fehérje
78.6g
Szénhidrátok
35.5g
Zsír
15.9g
Víz
22.5g
Koleszterin
4.9g
Rost
44.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A beforgatáshoz

Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A beforgatáshoz

Összesen 5147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A beforgatáshoz

Összesen 384 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    284.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5190.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1320 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    375 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    628.5 g
  • Cukor
    356 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    127.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1997 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 5147 kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    9.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 384 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral, az olvasztott margarinnal és 2 kanál (ne sajnáljuk, lehet jó nagy kanál) mézzel habosra keverjük.
  2. A liszteket összekeverjük, elvegyítjük benne a sütőport, és a 2 dl tejjel váltogatva a mézes masszához adagoljuk. Alaposan eldolgozzuk. Galuskatésztaszerű állaga lesz.
  3. Alaposan kikent, kilisztezett tepsibe terítjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Ha kihűlt, téglalap alakúra szeleteljük.
  5. A mázhoz a kakaóport, a cukrot, a tejet összekeverjük, majd felforrósítjuk, hogy a cukor elolvadjon. A tűzről levéve elkeverjük benne a margarint.
  6. A sütikockákat az aljuknál fogva villára szúrjuk, megmártjuk a kakaós mázban, majd kókuszreszelékbe forgatjuk, amibe előzőleg kevés porcukrot kevertünk. (Én két villával dolgozom, amíg az egyik sütit kókuszozom, addig a másikat a rászúrt csokimázas sütivel a kakaós edényre támasztom, hogy a felesleges máz lecsorogjon. És így váltogatom őket.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

Édesanyám réges-rég ellátott egy kis receptfüzetkével, amit ő készített. (Ez a süti is abban a füzetben van, és Finom kókuszos sütemény a neve.) A család kedvenc sütireceptjeit gépelte le, fogta össze tűzőgéppel, és azt adta fiatalasszony lányának, azaz nekem, aki akkor még ugyancsak híján voltam a sütés tudományának. Azóta már más a helyzet. Ezt a kis füzet is bánta, mert a rengeteg használat során megsárgult, megfoltosodott, szétszakadt, elhalványultak a betűi. Egyszóval nagyon elcsúnyult. Viszont világéletében nagyon hasznos, sőt nélkülözhetetlen volt számomra. Már eszembe jutott az is, hogy én is legépelem, és újat készítek. De nem tudom megtenni. Mert csak az eredeti papírokból érzem anyukám gondoskodását. Ezeket a lapokat akarom böngészni, mikor nekiállok egy-egy süteménynek. Sajnos Anyukám sose tudhatta meg, hogy régóta már én is el tudom készíteni azokat a legfinomabb sütiket, emiket annak idején ő sütött nekünk. De ezzel a néhány viharvert, itt-ott kedvesen félregépelt lappal mindig ott érzem Őt is magam mellett a konyhában. Egyszer persze le fogom gépelni ezeket a recepteket hófehér papírokra, összetűzöm majd szépen. És odaadom a lányomnak.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!