r
Nosalty Logó

Kókuszos-meggyes kocka ahogy Edit készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Kókuszos-meggyes kocka ahogy Edit készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tésztalap kenéséhez:

A szóráshoz:

A bevonathoz:

A díszítéshez:

Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tésztalap kenéséhez:

A szóráshoz:

A bevonathoz:

A díszítéshez:

Összesen 7385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A tésztalap kenéséhez:

A szóráshoz:

A bevonathoz:

A díszítéshez:

Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    395 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    356 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    82.4 g

Zsír

  • Összesen
    436.6 g
  • Telített zsírsav
    291 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7224.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    3020 mg
  • Nátrium
    1876 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    830 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2847 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    3789 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 7385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    181 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tésztalap kenéséhez:

A szóráshoz:

A bevonathoz:

A díszítéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük.
  2. A tepsit szilikonos sütőpapírral béleljük.
  3. Az első tésztalapot tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A másik tésztadarabot a fagyasztóba tesszük, míg a töltelék elkészül.
  4. A töltelék készítése: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a kókuszreszelékkel összekeverjük.
  5. A tepsiben várakozó tésztát megkenjük a lekvárral, a meggyet elosztjuk rajta és a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.
  6. A fagyasztóból kivesszük a tésztánkat, és reszelőn ráreszeljük a kókuszos töltelékre.
  7. 180 fokra melegített sütőben 40 perc alatt megsütjük. A sütemény tetejét a sütés vége felé alufóliával letakarjuk, hogy meg ne égjen.
  8. A bevonat készítése: vízgőz felett a hozzávalókat egy tálban elektromos keverővel besűrűsödésig keverjük, és egyszerre a kihűlt süteményre öntjük.
  9. A tálcán megrázogatjuk, hogy mindenhova egyenletesen kerüljön. Szép, fényes mázat kapunk, de nem lehet késsel simítani, mert egyszerre köt. Kókuszreszelékkel megszórjuk, meggyel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3311
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon finom, omlós sütemény, akár Karácsonyra is elkészíthető.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A tésztalap kenéséhez:

A szóráshoz:

A bevonathoz:

A díszítéshez:

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...