r
Nosalty Logó

Kókuszos-lekváros linzer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Kókuszos-lekváros linzer
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 428 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    629 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    531 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1734 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    353.8 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    384 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5581.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    1162 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2515 mg
  • Nátrium
    1242 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    872.5 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    271 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    446 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1535 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    597 micro
Összesen 6933 kcal
  • 6% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 428 kcal

Elkészítés

  1. A tészta alapanyagait, lekvár kivételével, egy tálban alaposan összedolgozzuk, majd letakarjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Kilisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, majd csillagkiszúróval kiszurkáljuk. A csillagok felének közepét egy kicsi, kör alakú szaggatóval is kiszúrjuk.
  3. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és kb. 6 perc alatt készre sütjük. Miután megsültek, az alsó csillagokat megkenjük lekvárral, és ráragasztjuk tetejét.
  4. Porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 90
  • Össznézettség: 4757
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kókuszos-lekváros linzer
Salamon Csilla 1203 recept

Karácsonyi asztalra is ajánlom.

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...