r
Nosalty Logó

Kókuszos kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kókuszos kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    55 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 922 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    220 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2362.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    933 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    387.5 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    654 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 3689 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a reszelt citromhéjjal és a durvára vágott csokival, mandulával és datolyával.
  2. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük.
  3. Finoman hozzákeverjük az olvasztott margarint.
  4. A lisztes keveréket is óvatosan a habhoz adjuk, nehogy összetörjön.
  5. Egy kb. 20 cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett kuglófformába tesszük a masszát, és közepesen meleg sütőben megsütjük.
  6. A formát egy tálra fordítjuk, és a kuglóf 1-2 perc múlva magától kicsusszan a formából.
  7. Csokimázat készítünk, amihez a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk, majd elkeverjük a margarinnal.
  8. Ezt a mázat szépen eloszlatjuk a langyosra hűlt kuglóf felszínén.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26203
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 21.

Ajánló

Őzgerincben is megsüthető. Csokimáz helyett porcukorral is megszórhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én nem tudom, ki hogy van vele, de nálam folyton összegyűlik egy csomó tojásfehérje. Ezért van a feldolgozására több receptem is. Így nem unalmas, ha már megint abból "kell" sütnöm valamit. Ez a kuglóf az egyik variáció. A hozzávalóknál megadtam több verziót is. Minddel nagyon finom. Én most pl. a datolyát és a mandulát mogyoróval és kandírozott narancshéjjal helyettesítettem.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...