r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes-fehér csokis piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémes-fehér csokis piskóta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 231 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1311.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    390 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    303 micro
Összesen 705 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    160.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6558.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1952 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    2364 mg
  • Nátrium
    1775 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 3531 kcal
  • 9% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukor egy harmadával és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a gőz felett együtt felolvasztott fehér csokoládét és vajat is hozzákeverjük, és kicsit még tovább verjük. A fehérjéből és a cukor két harmadából kemény habot verünk, majd ebbe óvatosan beleforgatjuk a sárgájás masszát, majd a végén a sütőporral elkevert lisztet.
  2. Egy kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapíros tepsibe öntjük, és 180 fokon nagyjából 30-35 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még így melegen hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  4. A kisült piskótát kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel, és hűtőbe tesszük egy kis időre.
  5. Közben a gőz felett felolvasztjuk a tortabevonót, majd a sütemény tetejére simítjuk. Ha még tovább akarjuk díszíteni, egy kis olvasztott fehér csokoládéval befecskendezhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x28x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 8864
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A szilveszteri sütögetésből maradt fehér csokit és kókuszreszeléket felhasználva született meg ez a recept! Elkészítése nem túl bonyolult, és tökéletes vasárnapi ebéd utáni sütemény! Sőt, ha a tetejét kicsit kidíszítjük, akár karácsonyi vagy egyéb ünnepi finomságnak is elmegy :) ! Itthon mindenesetre nagy sikere lett!! A piskóta könnyű és puha, bár sajnos a fehér csoki íze nem dominált benne annyira, mint elsőre vártam. Nagyjából 20 perc után levettem a sütési hőfokot kicsit, mert kívül nagyon kezdett pirulni, de a tésztába került csoki és vaj miatt még szerettem volna a sütőben tartani, hogy belül is tökéletesen átsüljön. A krém viszont tökéletes, intenzíven kókuszos, de azért nem túl édes! Természetesen ezt tetszőlegesen lehet variálni, ha valakinek nincs otthon épp kókuszos pudingpor, vaníliással vagy tejszínízűvel is készítheti, maximum kicsit hígabbra és több kókuszreszeléket tesz bele, hogy a kellően kókuszos íz meglegyen :) !

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...