r
Nosalty Logó

Kókuszkocka Katrin konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Kókuszkocka Katrin konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta hozzávalói, elkészítése

A csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta hozzávalói, elkészítése

A csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 7328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tészta hozzávalói, elkészítése

A csokimáz hozzávalói, elkészítése

Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 611 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.7 g

Zsír

  • Összesen
    436.7 g
  • Telített zsírsav
    301 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6113 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    1572 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    431 mg
  • Foszfor
    2479 mg
  • Nátrium
    1393 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    821.3 g
  • Cukor
    502 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    561 micro
Összesen 7328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tészta hozzávalói, elkészítése

A csokimáz hozzávalói, elkészítése

Elkészítés

A tészta hozzávalói, elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük, majd a tepsit kivajazzuk, s liszttel megszórjuk.
  2. A 2 féle cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mézet, a 2 tojást, a tejet, s a végén pedig a lisztet és a sütőport. Ha jól elkevertük a tésztát, akkor beleöntjük a kikent tepsibe, a tetejét szépen eligazgatjuk, és a sütőbe rakjuk kb. 40 percre.
  3. Félidőben kivesszük a tepsit, és a belső oldalát tesszük kívülre, hogy egyformán átsüljön a tésztánk.
  4. Ha letelt a 40 perc, akkor kivesszük a sütit, fogvájó segítségével megnézzük a tepsi közepe táján, és ha már nem ragad a süti belseje, akkor elzárjuk a gázt, és 10-15 percet hagyjuk, hogy hűljön.
  5. Utána a tepsiben felkockázzuk. Nekem ebből a mennyiségből 7x4 = 28 db kocka lett.

A csokimáz hozzávalói, elkészítése

  1. Ezután elkészítjük a csokimázat. A vajat lábosban megmelegítjük, majd hozzákeverjük a porcukrot, a kakaóport és a tejet is. Ha már egynemű, folyós állagú lett, akkor el is zárjuk alatta gázt, nem kell, hogy forrjon.
  2. Utána kikészítünk 2 db nagyobb lapostányért vagy tálat, és a tésztakockákat egyesével villa segítségével belemártogatjuk a csokimázba, majd a kókuszreszelékbe, és tányérokra rendezzük.
  3. Arra azért nagyon vigyázzunk, hogy ne érjenek egymáshoz a kókuszkockák, mert kihűlés után összeragadhatnak.
  4. Ezután hűtőbe rakjuk egy éjszakára, és másnap már ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4137
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 13.

Ajánló

Ha műanyag fedeles tálba tesszük, hűtőben 1-2 hétig is eltartható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétkor, karácsonykor, nagyobb ünnepekkor szoktam elkészíteni ezt a finom édességet.

Hozzávalók

A tészta hozzávalói, elkészítése

A csokimáz hozzávalói, elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...