Kockásfülű nyúl kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 10% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kalácshoz
-
31g tej18 kcal
-
13g barna cukor48 kcal
-
0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
232 kcal
A díszítéshez
-
16 kcal
-
63g cukorfondant216 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
3g marcipán14 kcal
-
6g marcipán29 kcal
Összesen
637
kcal
- 10% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kalácshoz
-
250g tej140 kcal
-
100g barna cukor380 kcal
-
0 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
550g tönkölybúza liszt1859 kcal
A díszítéshez
-
45g levendulaszirup127 kcal
-
500g cukorfondant1730 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
25g marcipán116 kcal
-
50g marcipán231 kcal
Összesen
5100
kcal
- 10% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 7% Zsír
A kalácshoz
-
15.2g tej9 kcal
-
6.1g barna cukor23 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
1.5g élesztő2 kcal
-
3g vaj22 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
33.4g tönkölybúza liszt113 kcal
A díszítéshez
-
2.7g levendulaszirup8 kcal
-
30.4g cukorfondant105 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
-
1.5g marcipán7 kcal
-
3g marcipán14 kcal
Összesen
311
kcal
- 10% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.5 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 68 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.7 g
-
Cukor 77 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 15.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 171 micro
Összesen
637
kcal
- 10% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132 g
Zsír
-
Összesen 85.9 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 542 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4906.4 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 599 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 771 mg
-
Foszfor 2462 mg
-
Nátrium 915 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 973.4 g
-
Cukor 614 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 123.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 495 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 505 micro
-
Kolin: 348 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1368 micro
Összesen
5100
kcal
- 10% Fehérje
- 74% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 9% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 298.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.2 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 7.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
311
kcal
Hozzávalók
A kalácshoz
-
2.5 dl tej
-
10 dkg barna cukor
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
2.5 dkg élesztő
-
5 dkg vaj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 db tojássárgája
-
55 dkg tönkölybúza liszt
A díszítéshez
-
3 ek levendulaszirup
-
50 dkg cukorfondant
-
3 csepp ételfesték
-
3 csepp ételfesték
-
3 csepp ételfesték
-
2.5 dkg marcipán
-
5 dkg marcipán
Elkészítés
A kalácshoz
- A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
- Amikor már magasra felfutott, összedagasztjuk a tészta többi alapanyagával, és egy óra alatt megkelesztjük.
- A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, kerek formára alakítjuk, és két keverőtál közé téve fél órát kelesztjük.
- Közben a sütőt előmelegítjük 150 fokra hőlégkeverésen. Ezen a hőfokon középen sütjük a a kalácsot, kb. 50 perc alatt. Félidőben megfordítjuk.
- A tésztát rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Kevés cukorsziruppal (én kevés levendulaszirupot használtam) megkenjük, hogy ragadjon hozzá a cukormáz.
- A fondantot kevéske sárga és barna festékkel megszínezzük, alaposan átgyúrjuk, míg egyenletes tojáshéj színt nem kapunk. A fondant kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, és a kalácsra borítjuk, rásimítjuk.
- Zöld marcipánból megformáljuk a fejet és a két fület.
- Az egyik fül belsejét kirakjuk vékonyra nyújtott rózsaszín és fehér kockákkal, majd körbevágjuk egy éles szikével a fül formáját (a másikat nem fontos).
- Összerakjuk a nyúlfejet, és hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 22x2
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 1
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1174
- Feltöltés dátuma: 2013. április 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Évi néni
1830 recept
Nem nagyon készültünk az idei húsvétra, mivel más családi dolgok foglaltak el minket, de azért a férjemmel kooprodukcióban összedobtuk ezt a kalácsot, hogy ne érje szó a ház elejét.