r
Nosalty Logó

Kockásfülű nyúl kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Évi néni
Kockásfülű nyúl kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kalácshoz

A díszítéshez

637
Kalória
16.5g
Fehérje
121.7g
Szénhidrátok
10.7g
Zsír
15.4g
Víz
67.7g
Koleszterin
8g
Rost
76.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 5100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A kalácshoz

A díszítéshez

Összesen 311 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.7 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 637 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    542 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4906.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    771 mg
  • Foszfor
    2462 mg
  • Nátrium
    915 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    973.4 g
  • Cukor
    614 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

Víz

  • Összesen
    123.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    505 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1368 micro
Összesen 5100 kcal
  • 10% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

A kalácshoz

  1. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
  2. Amikor már magasra felfutott, összedagasztjuk a tészta többi alapanyagával, és egy óra alatt megkelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kicsit átgyúrjuk, kerek formára alakítjuk, és két keverőtál közé téve fél órát kelesztjük.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 150 fokra hőlégkeverésen. Ezen a hőfokon középen sütjük a a kalácsot, kb. 50 perc alatt. Félidőben megfordítjuk.
  5. A tésztát rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Kevés cukorsziruppal (én kevés levendulaszirupot használtam) megkenjük, hogy ragadjon hozzá a cukormáz.
  6. A fondantot kevéske sárga és barna festékkel megszínezzük, alaposan átgyúrjuk, míg egyenletes tojáshéj színt nem kapunk. A fondant kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, és a kalácsra borítjuk, rásimítjuk.
  7. Zöld marcipánból megformáljuk a fejet és a két fület.
  8. Az egyik fül belsejét kirakjuk vékonyra nyújtott rózsaszín és fehér kockákkal, majd körbevágjuk egy éles szikével a fül formáját (a másikat nem fontos).
  9. Összerakjuk a nyúlfejet, és hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x2

Nem nagyon készültünk az idei húsvétra, mivel más családi dolgok foglaltak el minket, de azért a férjemmel kooprodukcióban összedobtuk ezt a kalácsot, hogy ne érje szó a ház elejét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Réteges kakaós-fahéjas krémes

Az eredeti receptet Mrs. Lipton blogján találtam, és rögtön kapva kaptam az alkalmon, hogy elkészítsem. Nem nehéz megcsinálni, mégis mennyeien finom és szép. Mindenkit levett a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!