Klasszikus piskótatekercs
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Juhász István
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
17g finomliszt61 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
29g sárgabarackdzsem81 kcal
Összesen
236
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
200g finomliszt728 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
9g citromhéj4 kcal
-
350g sárgabarackdzsem973 kcal
Összesen
2825
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
19.3g finomliszt70 kcal
-
26.6g tojás33 kcal
-
19.3g cukor75 kcal
-
0.9g citromhéj0 kcal
-
33.8g sárgabarackdzsem94 kcal
Összesen
272
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 144.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
236
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 52.5 g
Zsír
-
Összesen 25.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1728.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 250 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 763 mg
-
Nátrium 462 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 596.8 g
-
Cukor 371 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 322.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 387 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 768 mg
-
Retinol - A vitamin: 387 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
2825
kcal
- 5% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.7 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg finomliszt
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1.5 citromból nyert citromhéj
-
35 dkg sárgabarackdzsem
Elkészítés
- Lereszeljük a citromok héját, melynek felét a piskótába, másik felét pedig a barackdzsemmel összekeverve használjuk. A lisztet átszitáljuk. A dzsemet felfőzzük a reszelt citromhéjjal, majd hűlni hagyjuk. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
- Megmossuk a tojásokat, és külön tálba engedjük le a fehérjét és a sárgáját.
- A sárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverjük (akkor tökéletes, ha kifehéredik, és legalább háromszoros térfogatú lesz). A fehérjéből és a cukor 2/3 részéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás keverékbe.
- Az átszitált lisztet óvatosan belekeverjük a tojásos masszába, majd sütőpapírral bélelt nagyobb sütőlemezre terítjük (kb. 1,5 cm vastagon), és körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült a piskóta, a felületét picit meglisztezzük, majd egy konyharuhát kiterítünk, és arra borítjuk a piskótát (alulra a lisztezett felület kerüljön).
- 1 percig pihentetjük a tésztát (addig átkeverjük még a dzsemet, hogy kenhető állagú legyen), majd lehúzzuk a papírt róla, és egyenletesen rákenjük a barackdzsemet, és azonnal (még melegen) szorosan feltekerjük, majd a konyharuhába burkoljuk. Szeletelés előtt legalább fél órát pihentetjük, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 16245
- Feltöltés dátuma: 2020. június 14.
Ajánló
Gazdag levesek, mint minestrone vagy gulyásleves, után tökéletes második fogás.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Juhász István
36 recept
Gyermekkorunk menzai emlékeit idéző sütemény.