Klasszikus New York sajttorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Júlia
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
sajttorta
-
4g keksz16 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
19g krémsajt48 kcal
-
19g tejföl38 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
gyümölcsszósz
Összesen
250
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
sajttorta
-
45g keksz189 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
230g krémsajt575 kcal
-
230g tejföl455 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
57 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
gyümölcsszósz
-
250g erdei gyümölcs mix103 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
2986
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
sajttorta
-
3.6g keksz15 kcal
-
4.8g vaj34 kcal
-
18.4g krémsajt46 kcal
-
18.4g tejföl36 kcal
-
16g cukor62 kcal
-
13.2g tojás17 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
gyümölcsszósz
Összesen
238
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 24.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
250
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 162.6 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 805 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1336.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 331 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 479 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 336 g
-
Cukor 267 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 292.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 928 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 482 mg
-
Retinol - A vitamin: 913 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 152 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 740 micro
Összesen
2986
kcal
- 4% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 106.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 23.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
238
kcal
Hozzávalók
sajttorta
-
230 g krémsajt
-
230 g tejföl
-
200 g cukor
-
3 db tojás
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 csipet só
-
1 tk citromlé
-
1 teáskanál vaníliaaroma
gyümölcsszósz
Elkészítés
sajttorta
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 22 cm tortaformát kikenünk vajjal.
- Először is a kekszes alaphoz a kekszeket egy ételaprítóban apró darabokra őröljük. Én teljesen ledaráltam, de lehet nagyobb darabokat is hagyni benne, ha valaki úgy szereti. Ehhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd összekeverjük; egy nedves homokszerű állagot kell kapni. A kekszes alapot jól belenyomkodjuk a tortaformába, hogy egyenletes legyen, majd 8-10 percig sütjük, éppen hogy csak megbarnuljon. Hagyjuk hűlni.
- A töltelékhez a krémsajtot, tejfölt, cukrot, keményítőt, cukrot, citromlevet és vanília aromát jól összekeverjük, hogy ne legyenek benne csomók, és az egész teljesen sima legyen (5 perc legalább).
- Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól eldolgozzuk őket a krémben.
- A tortaforma alját bevonjuk alufóliával, majd a kekszes alap tetejére öntjük a tölteléket. A formát egy magasabb falú tepsibe tesszük, majd vizet öntünk a tepsibe, hogy kb. 2 centit fedjen. A gőzfürdő segít majd a tortának, hogy egyenletesebben süljön és ne száradjon ki. A tortát kb. 55 percig sütjük 180 fokon, vagy amíg a széle már szilárd, de a közepe még mindig rázkódik.
- Ha késznek tűnik a sütemény, lekapcsoljuk a sütőt, és résnyire kinyitjuk az ajtót, majd további 1 órát hagyjuk így hűlni. Sütőből kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakára hagyjuk hűtőben pihenni.
- Az erdeigyümölcs-szószhoz a fagyasztott gyümölcsöket a cukorral és citrommal együtt egy lábasban felforraljuk, majd kb. 10 percig főzzük, amíg az össze gyümölcs megpuhul, és szirupos állagot kap a szósz. Hagyjuk lehűlni, majd a sajttortával együtt tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 55 perc
- Receptkönyvben: 85
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 18836
- Feltöltés dátuma: 2017. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Júlia
207 recept
Szombaton este eszembe jutott, hogy "ajaj, vasárnap vendégségbe kell menni, és megígértem, hogy én viszem a desszertet, jaj nekem, mileszvelem!". Aztán eszembe jutott, hogy a sajttortát igencsak kedveli mindenki, úgyhogy miért ne lehetne. Gyorsan kabát, cipő fel, boltba rohanni, alapanyagokat megvenni. Az alapja igazán gyorsan elkészül, csak a sülési+hűlési időt győzze kivárni az ember! Eközben szoktam én elmosogatni, rendet rakni, hajat mosni, stb. De ennek a süteménynek a végeredménye fenomenális. Az egész család nagyon örült neki, tudtam, hogy ebből elsőre dupla adagot kell sütnöm, és igazam is volt, mivel felfaltuk az egészet az ebédhez!