r
Nosalty Logó

Klasszikus New York sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Júlia
Klasszikus New York sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

sajttorta

gyümölcsszósz

Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

sajttorta

gyümölcsszósz

Összesen 2986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír

sajttorta

gyümölcsszósz

Összesen 238 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 250 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    162.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1336.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    331 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336 g
  • Cukor
    267 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    292.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    740 micro
Összesen 2986 kcal
  • 4% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    106.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

sajttorta

gyümölcsszósz

Elkészítés

sajttorta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy 22 cm tortaformát kikenünk vajjal.
  2. Először is a kekszes alaphoz a kekszeket egy ételaprítóban apró darabokra őröljük. Én teljesen ledaráltam, de lehet nagyobb darabokat is hagyni benne, ha valaki úgy szereti. Ehhez hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd összekeverjük; egy nedves homokszerű állagot kell kapni. A kekszes alapot jól belenyomkodjuk a tortaformába, hogy egyenletes legyen, majd 8-10 percig sütjük, éppen hogy csak megbarnuljon. Hagyjuk hűlni.
  3. A töltelékhez a krémsajtot, tejfölt, cukrot, keményítőt, cukrot, citromlevet és vanília aromát jól összekeverjük, hogy ne legyenek benne csomók, és az egész teljesen sima legyen (5 perc legalább).
  4. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és jól eldolgozzuk őket a krémben.
  5. A tortaforma alját bevonjuk alufóliával, majd a kekszes alap tetejére öntjük a tölteléket. A formát egy magasabb falú tepsibe tesszük, majd vizet öntünk a tepsibe, hogy kb. 2 centit fedjen. A gőzfürdő segít majd a tortának, hogy egyenletesebben süljön és ne száradjon ki. A tortát kb. 55 percig sütjük 180 fokon, vagy amíg a széle már szilárd, de a közepe még mindig rázkódik.
  6. Ha késznek tűnik a sütemény, lekapcsoljuk a sütőt, és résnyire kinyitjuk az ajtót, majd további 1 órát hagyjuk így hűlni. Sütőből kivéve rácson hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakára hagyjuk hűtőben pihenni.
  7. Az erdeigyümölcs-szószhoz a fagyasztott gyümölcsöket a cukorral és citrommal együtt egy lábasban felforraljuk, majd kb. 10 percig főzzük, amíg az össze gyümölcs megpuhul, és szirupos állagot kap a szósz. Hagyjuk lehűlni, majd a sajttortával együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 18836
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szombaton este eszembe jutott, hogy "ajaj, vasárnap vendégségbe kell menni, és megígértem, hogy én viszem a desszertet, jaj nekem, mileszvelem!". Aztán eszembe jutott, hogy a sajttortát igencsak kedveli mindenki, úgyhogy miért ne lehetne. Gyorsan kabát, cipő fel, boltba rohanni, alapanyagokat megvenni.  Az alapja igazán gyorsan elkészül, csak a sülési+hűlési időt győzze kivárni az ember! Eközben szoktam én elmosogatni, rendet rakni, hajat mosni, stb. De ennek a süteménynek a végeredménye fenomenális. Az egész család nagyon örült neki, tudtam, hogy ebből elsőre dupla adagot kell sütnöm, és igazam is volt, mivel felfaltuk az egészet az ebédhez!

Hozzávalók

sajttorta

gyümölcsszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...