r
Nosalty Logó

Klasszikus császárzsemle

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Klasszikus császárzsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Császárzsemle

Összesen 930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Császárzsemle

Összesen 1860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Császárzsemle

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2826.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    2339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5652.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    4678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 223 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Császárzsemle

Elkészítés

Császárzsemle

  1. Egy keverőtálba öntsük bele a vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, amit kavarjunk el benne.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a cukrot. Dagasszuk ki simára a tésztát.
  3. A keverőtálat enyhén olajozzuk ki, és úgy hagyjuk kelni benne a tésztát letakarva kb. 40 percig, amíg duplájára megnő.
  4. Osszuk 8 egyenlő részre a tésztát, amiket gombócozzunk ki, majd hagyjunk pihenni letakarva 5-10 percet.
  5. A gombócokat lapítsuk ki enyhén lisztezett felületen. A bal hüvelykujjunkat tegyük a tészta közepére, majd jobb kézzel húzzuk át rajta keresztben a tésztát, majd egy karatemozdulattal nyomjuk le a szélét. Haladjunk körbe ötször megismételve ezt a mozdulatot. Az utolsó részt tömködjük be a nyílásba, a felesleget hajtsuk a zsemle alá.
  6. A zsemléket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és hagyjuk 15-20 percet letakarva kelni őket.
  7. Fújkáljuk le vízzel, majd dobjuk be őket begőzölt sütőbe 200°C-on 15 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 3171
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 18.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: tejmentes receptek
további kategória: mentes receptek kategória: tojásmentes receptek
Klasszikus császárzsemle
Simon Gábor 62 recept

Reggelire, vagy tízóraira becsomagolva az egyik legmutatósabb péksütemény, a roppanós-puha császárzsemle. Egy egyszerű kelt tésztáról van szó, mégis mindig jól esik elfogyasztani, valószínűleg a fenséges kinézete miatt. A hajtogatott verzió igényel egy kis gyakorlást, de néhány zsemle után rá lehet érezni a technikájára. Ha nem szeretnénk a hajtogatással bajlódni, akkor egyszerűen egy kanál segítségével is be lehet nyomkodni a mintáját.

Hozzávalók

Császárzsemle

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...