r
Nosalty Logó

Klasszikus császárzsemle

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Klasszikus császárzsemle
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Császárzsemle

Összesen 930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Császárzsemle

Összesen 1860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Császárzsemle

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2826.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    2339 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 930 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5652.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    4678 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1860 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    559 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 223 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Császárzsemle

Elkészítés

Császárzsemle

  1. Egy keverőtálba öntsük bele a vizet, morzsoljuk bele az élesztőt, amit kavarjunk el benne.
  2. Adjuk hozzá a lisztet, a sót és a cukrot. Dagasszuk ki simára a tésztát.
  3. A keverőtálat enyhén olajozzuk ki, és úgy hagyjuk kelni benne a tésztát letakarva kb. 40 percig, amíg duplájára megnő.
  4. Osszuk 8 egyenlő részre a tésztát, amiket gombócozzunk ki, majd hagyjunk pihenni letakarva 5-10 percet.
  5. A gombócokat lapítsuk ki enyhén lisztezett felületen. A bal hüvelykujjunkat tegyük a tészta közepére, majd jobb kézzel húzzuk át rajta keresztben a tésztát, majd egy karatemozdulattal nyomjuk le a szélét. Haladjunk körbe ötször megismételve ezt a mozdulatot. Az utolsó részt tömködjük be a nyílásba, a felesleget hajtsuk a zsemle alá.
  6. A zsemléket tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire, és hagyjuk 15-20 percet letakarva kelni őket.
  7. Fújkáljuk le vízzel, majd dobjuk be őket begőzölt sütőbe 200°C-on 15 percre.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 2304
  • Feltöltés dátuma: 2024. július 18.

Receptkategóriák

Klasszikus császárzsemle
Simon Gábor 58 recept

Reggelire, vagy tízóraira becsomagolva az egyik legmutatósabb péksütemény, a roppanós-puha császárzsemle. Egy egyszerű kelt tésztáról van szó, mégis mindig jól esik elfogyasztani, valószínűleg a fenséges kinézete miatt. A hajtogatott verzió igényel egy kis gyakorlást, de néhány zsemle után rá lehet érezni a technikájára. Ha nem szeretnénk a hajtogatással bajlódni, akkor egyszerűen egy kanál segítségével is be lehet nyomkodni a mintáját.

Hozzávalók

Császárzsemle

Címlapról ajánljuk

További cikkek