r
Nosalty Logó

Klappertert - az afrikai kókuszos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Klappertert - az afrikai kókuszos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.6 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 699 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48 g

Zsír

  • Összesen
    259.3 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1902.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    538 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1437 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 4187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból összemorzsoljuk a vajat a sütőporos, sós, cukrosliszttel, amíg morzsás nem lesz.
  2. Beleütjük a tojást, összegyúrjuk. Ha nem áll össze rugalmasra, vigyázva 1-2 ek vizet még tegyünk hozzá.
  3. Kibélelünk vele egy 24-es piteformát vagy sima kapcsosat, úgy, hogy 4-5 cm-es perem legyen körben tésztából.Így tesszük a hűtőbe, amíg a töltelék elkészül.
  4. Ehhez a vizet és a cukrot kb. 5 perc alatt, nagy lángonfelfőzzük szirupnak, de ne legyen túl sűrű,az utolsó pár percben hozzáadjuk a vanília magjait. Legyen jó forró, amikor ezután beleöntjük a kókuszreszeléket és hozzáadjuk a vajat.
  5. Addig kevergetjük, amíg teljeses elolvad a vaj, majd hagyjuk langyosra hűlni. Ha nem vaníliamagokkal dolgozunk, akkor az aromát vagy a vaníliás cukrot már langyosan tegyük bele.
  6. Hozzáadjuk a citromhéjat és -levet, majd belütjük a tojást és az 1 sárgáját, és teljesen simára keverjük.
  7. Kivesszük a hűtőből a tésztát, vékonyan megkenjük 2 ek sárgabaracklekvárralés beleöntjük a tölteléket. Azonnal sütőbe tesszük, és megsütjük.
  8. Ha kivettük a sütőből, várunk, amíg kézmelegre hűl, és ekkor szeleteljük, még melegen tálaljuk. Hagyományosan tejszínnel és kandírozott citromhéjdarabokkal, de a vaníliafagyi sem tesz vele rosszat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 508
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 35983
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 15.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít - sajnos

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nyílt egy új étterem Frankfurtban. Jó, tulajdonképpen majdnem minden héten nyílik egy, de ez most tényleg érdekes volt. A konyhája teljesen vegyes, a világ minden tájáról vannak étkek benne, kicsit olyan, mint a Goa otthon, az Andrássy úton. Elmentünk barátokkal kóstolni, és túl azon, hogy természetesen nagyon jó volt, egy új recepttel gazdagodtam megint. A desszertünk egy fura pite volt, valamilyen afrikai gyümölcsből készült töltelékkel, de amint a pincér kimondta a nevét, már el is felejtettem. Néztem rá furán, aztán csak annyit mondott: tulajdonképpen úgy készül, mint a klappertert, csak gyümölcs van benne. Aha... Legalább a klappertert megmaradt, hazáig egész úton ismételgettem magamban, nehogy elfelejtsem. Otthon még csak az ajtóban húztam le a cipőmet, de jóuram már a gép előtt ült, hogy megtalálja nekem a sütit. És még ő mondja, hogy függő vagyok. Bagoly... Megtaláltuk, az eredményt itt osztom meg veletek. A kalppertert egy egészen pontosan Dél-Afrikában honos pite. Szaftos, kókuszos, igen édes nyalánkságról van szó, szinte már ragacsos. Kókuszrajongóknak kötelező, másoknak fakultatív, de érdemes egyszer kipróbálni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...