r
Nosalty Logó

Kívül-belül karamell torta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
dorcus89
Kívül-belül karamell torta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

612
Kalória
8.8g
Fehérje
54.1g
Szénhidrátok
41.8g
Zsír
44g
Víz
254.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
47.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    501.6 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    3058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5427.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    1875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 7347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 390 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való porcukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk.Majd megolajozunk egy alufólialapot, erre öntjük rá a karamellt, hagyjuk dermedni. Ha kihűlt, egy zacskóba tesszük, és klopfolóval jól széttörjük.
  2. A tojások sárgáját 5 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. Az összetört karamellt nagy lyukú szitába tesszük, és beleszitáljuk a tojásba. A szitában megmaradt karamellta végén díszítéshez használjuk.
  3. Tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a maradék cukrot is.
  4. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük, egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. Ezután jöhet egyharmadnyi tojásfehérje hab. Addig folytatjuk így felváltva, amíg el nem fogynak a krémek.
  5. Egy tortaformát kivajazunk-kilisztezünk (vagy sütőpapír), ebbe tesszük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben 165 fokon 35 percig sütjük.
  6. Addig elkészíthetjük a krémet. Ehhez a tojásokat, a tojássárgáját és 30 dkg porcukrot lábasba rakjuk, és vízgőz fölött 10-15 perc alatt besűrűsítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kávét. Többször kevergetve kicsit kihűtjük.
  7. A maradék cukrot karamellizáljuk, az egész diókat hozzákeverjük, ha kész, úgy mint az első lépésben olajozott alufólián kihűtjük, majd összetörjük. Ezt a tojásos-kávés krémbe keverjük.
  8. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukros keveréket.
  9. A kihűlt piskótatésztát 3 részre vágjuk, és úgy kenjük meg a krémmel, hogy tetejére és az oldalára is jusson. Tetejét a félretett karamellel megszórjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Príma konyha magazin "Nincsen ünnep torta nélkül" cikkének egyik szereplője. Meglátni és megszeretni. Én személy szerint nem szeretem a karamelles dolgokat, anyu kedvéért csináltuk meg közösen, de ez még nekem is ízlett.  Nem a legkönnyebben elkészíthető torta, de megéri a türelmet. Nehéznek mondjuk szerintem nem nehéz, csak időigényes. Bátran ajánlom azoknak is, akik szeretnének egy kis különlegességet a hétköznapokba.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Cukormentes sajttorta

A sajttorta az egyik legnépszerűbb édesség a világon, melynek rengeteg különböző fajtája és elkészítési módja ismert. Mi most a legegyszerűbb, sütés nélküli verziót ...

Nosalty

Klasszikus baszk sajttorta

A baszk sajttorta 1990-ben született Spanyolországban, ahol egy leleményes vendéglátós minden nap valamilyen új süteményt akart sütni – így jutott el a tészta nélküli, oldalt ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!