Kívül-belül karamell torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
dorcus89
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
7g porcukor26 kcal
-
6 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g dió44 kcal
-
7g finomliszt24 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
14g tojás17 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
32g porcukor123 kcal
-
3 kcal
-
3g feketekávé0 kcal
-
7g dió44 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
6 kcal
Összesen
612
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
80g porcukor310 kcal
-
71 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
0g só0 kcal
-
80g dió523 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
165g tojás208 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
380g porcukor1471 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
32g feketekávé3 kcal
-
80g dió523 kcal
-
400g vaj2868 kcal
-
71 kcal
Összesen
7347
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
A tésztához
-
4.3g porcukor16 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
-
23.4g tojás29 kcal
-
4.8g cukor19 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
4.3g finomliszt15 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
8.8g tojás11 kcal
-
1.1g tojássárgája3 kcal
-
20.2g porcukor78 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1.7g feketekávé0 kcal
-
4.3g dió28 kcal
-
21.3g vaj153 kcal
-
0.4g napraforgó olaj4 kcal
Összesen
390
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 41.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 205 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 156 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
612
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.1 g
Zsír
-
Összesen 501.6 g
-
Telített zsírsav 233 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 137 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 105 g
-
Koleszterin 3058 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5427.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 1037 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 2465 mg
-
Nátrium 1298 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 649.6 g
-
Cukor 566 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 528.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3666 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 480 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 469 micro
-
Kolin: 1875 mg
-
Retinol - A vitamin: 3610 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 669 micro
-
β-crypt 55 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2926 micro
Összesen
7347
kcal
- 6% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 26.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 288.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
390
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 dkg porcukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
8 db tojás
-
9 ek cukor
-
1 csipet só
-
8 dkg dió
-
8 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
3 db tojás
-
1 db tojássárgája
-
38 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
4 ek feketekávé
-
8 dkg dió
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A tésztához
- A tésztához való porcukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk.Majd megolajozunk egy alufólialapot, erre öntjük rá a karamellt, hagyjuk dermedni. Ha kihűlt, egy zacskóba tesszük, és klopfolóval jól széttörjük.
- A tojások sárgáját 5 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. Az összetört karamellt nagy lyukú szitába tesszük, és beleszitáljuk a tojásba. A szitában megmaradt karamellta végén díszítéshez használjuk.
- Tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a maradék cukrot is.
- A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük, egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. Ezután jöhet egyharmadnyi tojásfehérje hab. Addig folytatjuk így felváltva, amíg el nem fogynak a krémek.
- Egy tortaformát kivajazunk-kilisztezünk (vagy sütőpapír), ebbe tesszük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben 165 fokon 35 percig sütjük.
- Addig elkészíthetjük a krémet. Ehhez a tojásokat, a tojássárgáját és 30 dkg porcukrot lábasba rakjuk, és vízgőz fölött 10-15 perc alatt besűrűsítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kávét. Többször kevergetve kicsit kihűtjük.
- A maradék cukrot karamellizáljuk, az egész diókat hozzákeverjük, ha kész, úgy mint az első lépésben olajozott alufólián kihűtjük, majd összetörjük. Ezt a tojásos-kávés krémbe keverjük.
- A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukros keveréket.
- A kihűlt piskótatésztát 3 részre vágjuk, és úgy kenjük meg a krémmel, hogy tetejére és az oldalára is jusson. Tetejét a félretett karamellel megszórjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.
- Sütés hőfoka: 165 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9256
- Feltöltés dátuma: 2013. január 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
dorcus89
81 recept
Príma konyha magazin "Nincsen ünnep torta nélkül" cikkének egyik szereplője. Meglátni és megszeretni. Én személy szerint nem szeretem a karamelles dolgokat, anyu kedvéért csináltuk meg közösen, de ez még nekem is ízlett. Nem a legkönnyebben elkészíthető torta, de megéri a türelmet. Nehéznek mondjuk szerintem nem nehéz, csak időigényes. Bátran ajánlom azoknak is, akik szeretnének egy kis különlegességet a hétköznapokba.