r
Nosalty Logó

Kívül-belül karamell torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
dorcus89
Kívül-belül karamell torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 390 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 612 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    501.6 g
  • Telített zsírsav
    233 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    105 g
  • Koleszterin
    3058 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5427.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    1037 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2465 mg
  • Nátrium
    1298 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.6 g
  • Cukor
    566 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3666 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    480 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    1875 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3610 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    669 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2926 micro
Összesen 7347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 390 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való porcukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk.Majd megolajozunk egy alufólialapot, erre öntjük rá a karamellt, hagyjuk dermedni. Ha kihűlt, egy zacskóba tesszük, és klopfolóval jól széttörjük.
  2. A tojások sárgáját 5 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. Az összetört karamellt nagy lyukú szitába tesszük, és beleszitáljuk a tojásba. A szitában megmaradt karamellta végén díszítéshez használjuk.
  3. Tojásfehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A végén hozzáadjuk a maradék cukrot is.
  4. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük, egyharmadát a cukros tojássárgájához adjuk. Ezután jöhet egyharmadnyi tojásfehérje hab. Addig folytatjuk így felváltva, amíg el nem fogynak a krémek.
  5. Egy tortaformát kivajazunk-kilisztezünk (vagy sütőpapír), ebbe tesszük a piskótatésztát. Előmelegített sütőben 165 fokon 35 percig sütjük.
  6. Addig elkészíthetjük a krémet. Ehhez a tojásokat, a tojássárgáját és 30 dkg porcukrot lábasba rakjuk, és vízgőz fölött 10-15 perc alatt besűrűsítjük. Ha kész, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, kávét. Többször kevergetve kicsit kihűtjük.
  7. A maradék cukrot karamellizáljuk, az egész diókat hozzákeverjük, ha kész, úgy mint az első lépésben olajozott alufólián kihűtjük, majd összetörjük. Ezt a tojásos-kávés krémbe keverjük.
  8. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukros keveréket.
  9. A kihűlt piskótatésztát 3 részre vágjuk, és úgy kenjük meg a krémmel, hogy tetejére és az oldalára is jusson. Tetejét a félretett karamellel megszórjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9256
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kívül-belül karamell torta
dorcus89 81 recept

Príma konyha magazin "Nincsen ünnep torta nélkül" cikkének egyik szereplője. Meglátni és megszeretni. Én személy szerint nem szeretem a karamelles dolgokat, anyu kedvéért csináltuk meg közösen, de ez még nekem is ízlett.  Nem a legkönnyebben elkészíthető torta, de megéri a türelmet. Nehéznek mondjuk szerintem nem nehéz, csak időigényes. Bátran ajánlom azoknak is, akik szeretnének egy kis különlegességet a hétköznapokba.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...