r
Nosalty Logó

Kiskegyed csokoládés pitetortája

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Kiskegyed csokoládés pitetortája
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

557
Kalória
8.5g
Fehérje
65.9g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
31.2g
Víz
114g
Koleszterin
3.1g
Rost
37.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    31.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 557 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    236.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    409 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    527.2 g
  • Cukor
    303 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2028 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1923 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1316 micro
Összesen 4446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 396 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, mehet bele a cukor is. A tojást hozzáadva, jól összedolgozzuk a tésztát.
  2. Jól alálisztezett munkalapon is átgyúrjuk a tésztát. Kis cipót formálunk belőle, és fóliába téve, betesszük a hűtőbe legalább fél órára.
  3. Egy pitetorta formát kikenünk margarinnal. A tésztát kinyújtjuk kb. 2,5 mm-re, és befektetjük a tortaformába.
  4. Sütőpapírral beborítjuk, és nehezéknek szárazbabot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 10 percig elősütjük addig, amíg a tészta megszilárdul.
  5. Utána eltávolítjuk a nehezéket, és további 5 percig sütjük a tortalapot.
  6. A töltelékhez a csokoládét a margarinnal vízgőz fölött felolvasztjuk.
  7. A tojásokat felverjük a cukorral és a liszttel, majd a csokoládés masszához adjuk.
  8. Ráöntjük a tésztára, és kb. 20 percig sütjük, csak addig, amíg épp megszilárdul. (Ha túlsütjük, nagyon kiszárad!)
  9. Kakaóporral megszórva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kiskegyed konyhájában találtam már nagyon régen. Csokiimádók előnyben :-).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hentesleves

Lányom ballagására készült ez a finom, gazdag leves. Vendégeimet nézve, és a tálalóedényt üresen látva... nem is kellett megkérdeznem, mennyire találták finomnak. Ezután jöhetett a ...

Extra szaftos rakott krumpli

Gyerekkoromban utáltam a rakott krumplit! Ki nem állhattam, hiszen olyan száraz, és valahogy egyáltalán nem csúszik. Mármint az átlagos rakott krumpli. Persze, kötelező volt mindig ...

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!