r
Nosalty Logó

Kincses kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kincses kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 2985 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 275 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 745 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4722.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    858 mg
  • Nátrium
    3011 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    475.1 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    817 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    766 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    538 micro
  • β-crypt
    111 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    927 micro
Összesen 2985 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az aszalt gyümölcsöket felhasználás előtt 1 órával beáztatjuk.
  2. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a cukrot, sót, citromhéjat, és a beáztatott gyümölcsöt.
  3. A tojások és az élesztős tej hozzáadásával közepesen lágy tésztát készítünk, miközben beledagasztjuk az olvasztott vajat is. A tésztát jól kidolgozzuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítva laza mozdulatokkal átgyúrjuk, és kb. 1,5 cm vastagságú, tepsi hosszúságú téglalappá sodorjuk, majd felcsavarjuk.
  5. Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megkenjük felvert tojással, és15 percig pihentetjük.
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6630
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 11.

Ajánló

Dupla adagot szoktam készíteni, amiből két rúd kalács lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerűen elkészíthető, önmagában is  finom kelt tészta, de vajjal, mézzel, lekvárral megkenve kiváló reggeli, tízórai.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...