r
Nosalty Logó

Roppant finom kínai mandulás keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Roppant finom kínai mandulás keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 639 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 3829 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 421 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 639 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.9 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    790 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1772.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    278 mg
  • Foszfor
    862 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    325.5 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1497 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    527 micro
Összesen 3829 kcal
  • 14% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 421 kcal

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A mandulalisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a feldarabolt, szobahőmérsékletű vajat és egy kis sót, majd robotgép segítségével összekeverjük.
  2. A keverékbe ezután jöhetnek a hígabb hozzávalók, ami egy tojás és a vaníliakivonat. Robotgép segítségével ismét összedolgozzuk.
  3. A végén hozzáadjuk a maradék por állagú összetevőt, a lisztet - én 'omlós tészta' süteménylisztet használtam, de bármelyik megfelel a célnak -, majd a porcukrot és a szódabikarbónát.
  4. Alapos összekeverés után a tésztát gömb alakúvá formálva vonjuk be folpackkal, ami megvédi a kiszáradástól. 2 órát hagyjuk pihenni a hűtőben.
  5. A pihentetés után lecsípünk a tésztából, és kisebb golyócskákat formálunk belőle. A golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, ügyelve arra, hogy elég távol legyenek egymástól, mivel még kilapításra várnak. Tenyerünkkel kekszalakúra nyomkodjuk őket, de nem túlságosan laposra.

Díszítés

  1. A sütemények közepére nyomjunk 1-1 mandulát, a tetejüket pedig kenjük be vékonyan felvert tojással, hogy szép barnára süljenek.
  2. Tegyük őket az előmelegített sütőbe 160 fokra, és süssük őket 12-15 percig. Egyszerre több tepsit is használhatunk, hiszen nem fér rá az egész egyre, mérettől függően kb. 50 darab sütemény jön ki a tésztából.
  3. A kész kekszeket a sütőből kivéve hagyjuk hűlni. Tea és kávé mellé ajánljuk, de önmagában is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 65
  • Össznézettség: 10020
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 09.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Roppant finom kínai mandulás keksz
Kristyán Fanni 107 recept

Bár a kínai holdújév már javában tart, a kéthetes ünnepi időszak csak a Lámpás Fesztivállal ér véget. Ezért hoztam nektek egy tradicionális kínai kekszet, amiben nincsen semmi rendkívüli, mégis roppant finom. Vigyázat, ha egyszer kipróbáljátok, teljesen rákattantok!

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...