r
Nosalty Logó

Kifli szilvalekvárral töltve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kifli szilvalekvárral töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 4767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 398 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (liszt+margarin+tejföl+5 tojássárgája+1 ek ecet) deszkán jól összedolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. (Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni, ezért majd érdemes a deszkát lisztezni, hogy a tészta le ne ragadjon.)
  2. A cipót osszuk 6 egyenlő részre, és formázzunk belőlük kis cipókat! A kis cipókat – egyesével – nyújtsuk ki 2 mm vastagra, majd kenjük le a tésztát olvasztott, de nem meleg zsírral, és tekerjük fel a tésztát rúd alakúra. Fedjük le folpackkal, és tegyük min. 2 órára (de az sem baj, ha egy egész éjszakára) a hűtőbe! A pihentetési idő lejárta után jöhet a kiflik töltése és formázása, de egyszerre csak egy rudat vegyünk ki a hűtőből.
  3. A rudat 2-3 cm széles darabokra szeleteljük fel. (Egy rúdból kb. 10-12 kis szelet lesz majd.)
  4. A kis szeleteket fordítsuk vágással lefelé, majd a nyújtsuk ki őket vékonyra (2 mm vastagságúra). A kinyújtott körökre halmozzunk házi szilvalekvárt, majd tekerjük fel, és formázzuk kifli alakúra.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos, előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14274
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 03.

Ajánló

Bármikor, bármihez. Tölthető diós vagy mákos töltelékkel is (bár szerintem ezek a töltelékek szárazak), de a legfinomabb házi szilvalekvárral! Málnalekvárral kevert gesztenyével is töltöttem már, úgy is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden családnak van kedvenc aprósüti receptje, a miénk ez. A tésztája finom, omlós (ahogy anyukám mondaná "majd' elrepül"), egyáltalán nem száraz, és extra pikáns a cukor nélküli házi szilvalekvártól. Nem tartozik a leggyorsabb sütik közé, mert a kifliket egyenként kell megtölteni és feltekerni, de nem igényel különösebb gyakorlatot az elkészítése. Garantált siker minden évszakban. A blogon fázisfotók illusztrálják a receptet, itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...