r
Nosalty Logó

Key lime pie 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lilian
Key lime pie 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A formához

Összesen 1162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A formához

Összesen 4646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kekszalaphoz

A krémhez

A formához

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1549.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    474 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    512 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    404 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 1162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.1 g

Zsír

  • Összesen
    182.8 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6199.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1895 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    2049 mg
  • Nátrium
    1873 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.2 g
  • Cukor
    498 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    1276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1218 micro
Összesen 4646 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

A kekszalaphoz

  • 25 dkg keksz (teljeskiőrlésű (Győri Édes))
  • 10 dkg vaj

A krémhez

A formához

Elkészítés

A kekszalaphoz

  1. A sütőt előmelegítjük. A formát kivajazzuk. A kekszet szétmorzsoljuk, vagy teljesen ledaráljuk (könnyebben formázható majd). A vajat megolvasztjuk, és összegyúrjuk a morzsával. A masszát a formába tesszük, ellapítjuk, és 3 cm magas peremet készítünk neki. A sütőben (középen) 8 percig sütjük.
  2. A tojásokat szétváIasztjuk. A tojássárgáját, a sűrített tejet, a zöIdcitromhéjat és a kicsavart lét elkeverjük. A masszát a formába töltjük, és a sütőben (középen) 15 percig sütjük.
  3. A tojásfehérjét 1/2 tk sóval gőz felett kemény habbá verjük. A cukrot kevergetés közben lassan beleszórjuk, és tovább keverjük, míg a tojáshab fényes nem lesz, és a cukor fel nem oldódott.
  4. A tojáshabot lazán elosztjuk az elősütött krémen, úgy, hogy 2 cm-es peremet szabadon hagyunk. Ugyanazon a hőfokon 20 percig tovább sütjük, majd hűIni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12119
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kezdeti konyhai próbálkozásaim elsősorban desszertek formájában születtek, és ehhez persze receptkönyvek kellettek. A Könnyen, gyorsan, finomat sorozatból több muffinos és amerikai sütis rész megvan. Ezt a receptet is ott találtam. Kicsit változtattam a mennyiségeken, hogy ne legyen annyira tömény.

Hozzávalók

A kekszalaphoz

A krémhez

A formához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...