r
Nosalty Logó

Kevert mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kevert mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 766 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    658 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6819.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2783 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    789 mg
  • Foszfor
    2553 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.9 g
  • Cukor
    390 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    553 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1012 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    489 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 4597 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 368 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A diót nagyon apróra összevágjuk. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük.
  3. Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjatés az olvasztott margarint. Jól elkeverjük.
  4. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet.
  5. Beleöntjük a darált mákot, a nagyon apróra vágott diót és a mazsolát. Alaposan összekeverjük.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük.)
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30*20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 844
  • Tegnapi nézettség: 17
  • 7 napos nézettség: 102
  • Össznézettség: 193973
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már ezer éve nem sütöttem ezt a süteményt. Nem igazán szoktam mákosat készíteni, mert a fiaimat nagyon felpörgeti, pedig az alap fordulatszámuktól is rendesen elfáradok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...