Kevert mákos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
766
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
4597
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 39.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 110 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1136.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 464 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.3 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 169 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
766
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 84.3 g
Zsír
-
Összesen 238.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 112 g
-
Koleszterin 658 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6819.2 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 2783 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 789 mg
-
Foszfor 2553 mg
-
Nátrium 501 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 15 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 571.9 g
-
Cukor 390 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 319.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1055 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 347 micro
-
Kolin: 553 mg
-
Retinol - A vitamin: 1012 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 489 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 775 micro
Összesen
4597
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 544.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 222 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 204 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.6 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
368
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A diót nagyon apróra összevágjuk. A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tepsit kivajazzuk és kilisztezzük.
- A tojást a cukorral habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjatés az olvasztott margarint. Jól elkeverjük.
- Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet.
- Beleöntjük a darált mákot, a nagyon apróra vágott diót és a mazsolát. Alaposan összekeverjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizhetjük.)
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30*20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 844
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 102
- Össznézettség: 193973
- Feltöltés dátuma: 2009. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Már ezer éve nem sütöttem ezt a süteményt. Nem igazán szoktam mákosat készíteni, mert a fiaimat nagyon felpörgeti, pedig az alap fordulatszámuktól is rendesen elfáradok.