r
Nosalty Logó

Kevert húsos bolognai spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Kevert húsos bolognai spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2356.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    1323 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 633 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    265.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    676 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11781.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    372 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    540 mg
  • Foszfor
    3126 mg
  • Nátrium
    6615 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1706.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    529 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2612 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 3155 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    110 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5841 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apróra vágott hagymát és fokhagymagerezdeket az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst.
  2. Fehéredésig kevergetjük, és hozzáöntjük a paradicsomszószt és a fűszereket. Összekeverjük, és főni hagyjuk fedő alatt, közepes lángon kb 30 percet, hogy a víz elfőjön benne, majd levesszük a fedőt, és még hagyjuk 15 percet főni.
  3. Közben a odatesszük a vizet forralni, és kifőzzük a spagetti tésztát sós vízben 5-10 percig AL DENTE állagúra.
  4. Majd leszűrjük, és tányérokba tálaljuk. Ráöntjük húsos szószt, és reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Jó étvágyat kivánok!
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 3854
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevert húsos bolognai spagetti
Smaragd konyha 149 recept

Az ételek íze akkor jön ki igazán, ha egy pár percet állni hagyjuk a kész ételt. Így a nyelvünket sem sütjük le :P :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...