Kéttúrós-spenótós rétes
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
617
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
2462
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 713.6 g
-
Cink 98 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 78 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 184 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 131.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 546 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 437 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 45 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5083 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11100 micro
Összesen
617
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128.5 g
Zsír
-
Összesen 150.6 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2854.2 g
-
Cink 394 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 564 mg
-
Vas 312 mg
-
Magnézium 327 mg
-
Foszfor 735 mg
-
Nátrium 456 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 16 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 527.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2185 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 1747 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 181 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 774 micro
-
Kolin: 365 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20333 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44401 micro
Összesen
2462
kcal
- 13% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 160 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 13 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1487 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3248 micro
Összesen
179
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk, összetépkedjük kicsit.
- Az olajon a lereszelt fokhagymát 1 perc alatt megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval (a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró sós).
- A túrókat összekeverjük1 db tojással és a búzadarával. A spenótot jól kicsavarjuk, és a túrókhoz adjuk. Jól összekeverjük.
- A vajat megolvasztjuk. 3-3 réteslapot összerakunk, és minden lapot megkenünk az olvasztott vajjal.
- Az egyik 3 db-os réteslap köteg egyik felének a szélére tesszük a töltelék felét, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A másik 3 db-os réteslapot ugyan így elkészítjük, tepsibe tesszük. Megkenjük enyhén felvert tojással, és villával megszurkáljuk.
- Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb.18-20 perc alatt pirosra sütjük.
- Kivesszük a sütőből, ha megsültek, langyosra hűtjük, és felszeleteljük.
- Langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom "csemege".
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 38x38
- Sütés ideje: 18 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2686
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
Kedvet kaptam ehhez a réteshez. Eddig egyszer készítettem el nagyon régen, pedig nagyon ízlett. Most is nagyon ízlett, így elhatároztam, hogy gyakrabban fogom elkészíteni. Köretként is tálalhatjuk pl. harcsapaprikás vagy pörkölt mellé.