r
Nosalty Logó

Kéttúrós-spenótós rétes

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Kéttúrós-spenótós rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 617 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2462 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.6 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5083 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11100 micro
Összesen 617 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.5 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2854.2 g
  • Cink
    394 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    564 mg
  • Vas
    312 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    735 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    527.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2185 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    774 micro
  • Kolin:
    365 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20333 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44401 micro
Összesen 2462 kcal
  • 13% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1487 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3248 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot leszárazzuk, alaposan megmossuk, összetépkedjük kicsit.
  2. Az olajon a lereszelt fokhagymát 1 perc alatt megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt szerecsendióval (a sózással vigyázzunk, mert a juhtúró sós).
  3. A túrókat összekeverjük1 db tojással és a búzadarával. A spenótot jól kicsavarjuk, és a túrókhoz adjuk. Jól összekeverjük.
  4. A vajat megolvasztjuk. 3-3 réteslapot összerakunk, és minden lapot megkenünk az olvasztott vajjal.
  5. Az egyik 3 db-os réteslap köteg egyik felének a szélére tesszük a töltelék felét, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A másik 3 db-os réteslapot ugyan így elkészítjük, tepsibe tesszük. Megkenjük enyhén felvert tojással, és villával megszurkáljuk.
  6. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb.18-20 perc alatt pirosra sütjük.
  7. Kivesszük a sütőből, ha megsültek, langyosra hűtjük, és felszeleteljük.
  8. Langyosan, hidegen egyaránt nagyon finom "csemege".
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2683
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kéttúrós-spenótós rétes
Gonoszka1 428 recept

Kedvet kaptam ehhez a réteshez. Eddig egyszer készítettem el nagyon régen, pedig nagyon ízlett. Most is nagyon ízlett, így elhatároztam, hogy gyakrabban fogom elkészíteni. Köretként is tálalhatjuk pl. harcsapaprikás vagy pörkölt mellé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...