Kétszínű kifli mogyorókrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
19g tej11 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g tojássárgája8 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
Töltelékhez
-
11g nutella61 kcal
Kenéshez
-
7g tojás9 kcal
Összesen
292
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
150g tej84 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g élesztő21 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
0g só0 kcal
-
46 kcal
Töltelékhez
-
90g nutella485 kcal
Kenéshez
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2316
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tésztához
-
20.5g tej12 kcal
-
2.7g cukor11 kcal
-
2.7g élesztő3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2.7g tojássárgája9 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
6.8g vaj49 kcal
-
41.1g finomliszt150 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
Töltelékhez
-
12.3g nutella66 kcal
Kenéshez
-
7.5g tojás9 kcal
Összesen
318
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 27 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
292
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.6 g
Zsír
-
Összesen 86.3 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 505 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1881.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 136 mg
-
Kálcium 408 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 861 mg
-
Nátrium 212 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 332.3 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 106.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 497 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 307 micro
-
Kolin: 371 mg
-
Retinol - A vitamin: 487 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 98 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 533 micro
Összesen
2316
kcal
- 10% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 69 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
318
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
1.5 dl tej
-
2 ek cukor
-
2 dkg élesztő
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 db tojássárgája
-
1 teáskanál cukor
-
5 dkg vaj
-
30 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Töltelékhez
-
3 ek nutella
Kenéshez
Elkészítés
Tésztához
- A tejet langyosra melegítjük, hozzákeverjük az egy kávéskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
- Eközben a lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval, a sütőporral, hozzáütjük a tojássárgáját, beleöntjük az élesztős tejet.
- A tésztát elkezdjük lassan kidolgozni, és folyamatosan hozzáöntjük a langyosra hűlt vajat. Ezután legalább öt percig dolgozzunk a tésztán, alaposan dagasszuk meg.
- Ekkor válasszuk két egyforma részre, és az egyik félhez adjuk hozzá a két evőkanálnyi kakaót, alaposan dolgozzuk bele. Amennyiben mindkét tésztagombócunk szép (nem baj, ha kakaós egy kicsit márványos) és egyenletesen sima felületű, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten beinduljon a kelési folyamat. Pihentessük 30 percet.
- Ezután takarjuk le fóliával, és rakjuk egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
- Másnap reggel vegyük ki a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 20 perc alatt feléledni.
- Ezután kezdődhet a nyújtás és a formázás. Első lépésként a „fehér” tésztánkat kezdjük el kinyújtani, amikor sikerült kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtani belőle, rakjuk rá a kakaós tésztát is, és folytassuk a tésztalapok nyújtását együtt.
- Ezután vágjunk belőle legalább nyolc egyforma, háromszög alakú szeletet (pl. pizza vágóval, pizza szelet formájú darabokat). Mindegyik háromszögnek a tetejét középen kicsit vágjuk meg, ettől szépen formázhatóak lesznek a kiflijeink. Tegyünk mindegyik darab felső egyharmadára kb. egy teáskanálnyi tölteléket, és sodorjuk kifliformára.
- Ezután rakjuk sütőpapíros tepsire, és hagyjuk kelni további 20-25 percet.
- Közben a sütőnket melegítsük elő „alul-felül” sütési funkción 180 fokosra. A második kelesztési idő letelte után a szépen megkelt, pufi kiflijeinket kenjük le a felvert tojással, és rakjuk be a sütőbe. Süssük 20-25 percet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 23
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1711
- Feltöltés dátuma: 2015. február 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Szívesen készítek szombat reggelente friss péksütiket. Ilyenkor inkább a hidegen kelesztést választom, hogy ne keljen hajnalok hajnalán felkelni... :) Ezek a finom, puha, mogyorókrémes kiflik is ezzel a technológiával készültek. Szuper szépek és finomak lettek, mindenkinek ajánlom kipróbálásra. Természetesen kedvünkre tölthetjük akár lekvárral vagy pudinggal, és készíthetjük sima kelesztéssel is. Ilyenkor a formázás előtt pihentessük a tésztánkat legalább 50 percet, hogy a duplájára keljen.