r
Nosalty Logó

Kétszínű kifli mogyorókrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kétszínű kifli mogyorókrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 2316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Összesen 318 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 292 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    861 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    332.3 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    371 mg
  • Retinol - A vitamin:
    487 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 2316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 318 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet langyosra melegítjük, hozzákeverjük az egy kávéskanálnyi cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és kb. 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. Eközben a lisztet összekeverjük a cukorral, a sóval, a sütőporral, hozzáütjük a tojássárgáját, beleöntjük az élesztős tejet.
  3. A tésztát elkezdjük lassan kidolgozni, és folyamatosan hozzáöntjük a langyosra hűlt vajat. Ezután legalább öt percig dolgozzunk a tésztán, alaposan dagasszuk meg.
  4. Ekkor válasszuk két egyforma részre, és az egyik félhez adjuk hozzá a két evőkanálnyi kakaót, alaposan dolgozzuk bele. Amennyiben mindkét tésztagombócunk szép (nem baj, ha kakaós egy kicsit márványos) és egyenletesen sima felületű, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten beinduljon a kelési folyamat. Pihentessük 30 percet.
  5. Ezután takarjuk le fóliával, és rakjuk egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
  6. Másnap reggel vegyük ki a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 20 perc alatt feléledni.
  7. Ezután kezdődhet a nyújtás és a formázás. Első lépésként a „fehér” tésztánkat kezdjük el kinyújtani, amikor sikerült kb. 20-25 cm átmérőjű kört nyújtani belőle, rakjuk rá a kakaós tésztát is, és folytassuk a tésztalapok nyújtását együtt.
  8. Ezután vágjunk belőle legalább nyolc egyforma, háromszög alakú szeletet (pl. pizza vágóval, pizza szelet formájú darabokat). Mindegyik háromszögnek a tetejét középen kicsit vágjuk meg, ettől szépen formázhatóak lesznek a kiflijeink. Tegyünk mindegyik darab felső egyharmadára kb. egy teáskanálnyi tölteléket, és sodorjuk kifliformára.
  9. Ezután rakjuk sütőpapíros tepsire, és hagyjuk kelni további 20-25 percet.
  10. Közben a sütőnket melegítsük elő „alul-felül” sütési funkción 180 fokosra. A második kelesztési idő letelte után a szépen megkelt, pufi kiflijeinket kenjük le a felvert tojással, és rakjuk be a sütőbe. Süssük 20-25 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1711
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szívesen készítek szombat reggelente friss péksütiket. Ilyenkor inkább a hidegen kelesztést választom, hogy ne keljen hajnalok hajnalán felkelni... :) Ezek a finom, puha, mogyorókrémes kiflik is ezzel a technológiával készültek. Szuper szépek és finomak lettek, mindenkinek ajánlom kipróbálásra. Természetesen kedvünkre tölthetjük akár lekvárral vagy pudinggal, és készíthetjük sima kelesztéssel is. Ilyenkor a formázás előtt pihentessük a tésztánkat legalább 50 percet, hogy a duplájára keljen. 

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...