r
Nosalty Logó

Kétórás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Cherrie
Kétórás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    1092 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5645.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    4367 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 2019 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    442 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a porélesztőt és a sót, majd hozzáöntötjük a meleg víz-tej-cukor keveréket.
  2. Jól összekeverjük a hozzávalókat, aminek a végénegy nokedli-tészta jellegű masszát kapunk. A tálat letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk kb. másfél órát pihenni a kenyértésztát.
  3. Közben beteszünk egy jénait a hideg sütőbe a tetejével együtt, és előmelegítjük a sütőt.
  4. Miután megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk (nem kell megijedni, ha túl lágy a tészta, akkor jó!). A tetejét is megszórjuk liszttel, hogy ne ragadjon annyira, majd a széleit középre hajtogatjuk. Ezt a műveletet párszor elismételjük.
  5. Mikor elérte a sütő a kellő hőmérsékletet, leügyeskedjük a jénairól a tetőt, beleszórunk egy kis lisztet és belehelyezzüka meghajtogatott kenyeret úgy, hogy a hajtogatások alul legyenek, így egy szép gömbölyű cipót kapunk.Vízzel lekenjük a tetejét, és megszórjuk lenmaggal.
  6. Visszatesszük rá a fedőt, majd 30 percig sütjük,azután levesszük a jénai tetejét, és további 10 percig sütjük, míg szép barna kérget nem kap.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9301
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kétórás kenyér
Cherrie 9 recept

Szeretek itthon gyártott kenyereket sütni, imádom, mikor belengi a sülő kenyér illata a lakást. :) Pláne, ha utána még a ropogós héját is kiélvezhetem. :) Az előmelegített jénai miatt nem ragad oda a kenyér, de a biztonság kedvéért egy kevés lisztet szórok azért az aljára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...