Kétórás kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cherrie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
505
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
2019
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
50.6g finomliszt184 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
30.4g víz0 kcal
-
15.2g tej9 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
1g lenmag5 kcal
Összesen
204
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1411.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 71 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 1092 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 90.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
505
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.8 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5645.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 173 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 4367 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 403.3 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 360.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
2019
kcal
- 7% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
1 tasak (7 gr) instant élesztő
-
3 dl víz
-
1.5 dl tej
-
1 ek só
-
1 ek cukor
Elkészítés
- A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a porélesztőt és a sót, majd hozzáöntötjük a meleg víz-tej-cukor keveréket.
- Jól összekeverjük a hozzávalókat, aminek a végénegy nokedli-tészta jellegű masszát kapunk. A tálat letakarjuk egy konyharuhával, és hagyjuk kb. másfél órát pihenni a kenyértésztát.
- Közben beteszünk egy jénait a hideg sütőbe a tetejével együtt, és előmelegítjük a sütőt.
- Miután megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk (nem kell megijedni, ha túl lágy a tészta, akkor jó!). A tetejét is megszórjuk liszttel, hogy ne ragadjon annyira, majd a széleit középre hajtogatjuk. Ezt a műveletet párszor elismételjük.
- Mikor elérte a sütő a kellő hőmérsékletet, leügyeskedjük a jénairól a tetőt, beleszórunk egy kis lisztet és belehelyezzüka meghajtogatott kenyeret úgy, hogy a hajtogatások alul legyenek, így egy szép gömbölyű cipót kapunk.Vízzel lekenjük a tetejét, és megszórjuk lenmaggal.
- Visszatesszük rá a fedőt, majd 30 percig sütjük,azután levesszük a jénai tetejét, és további 10 percig sütjük, míg szép barna kérget nem kap.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 153
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9301
- Feltöltés dátuma: 2012. március 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Cherrie
9 recept
Szeretek itthon gyártott kenyereket sütni, imádom, mikor belengi a sülő kenyér illata a lakást. :) Pláne, ha utána még a ropogós héját is kiélvezhetem. :) Az előmelegített jénai miatt nem ragad oda a kenyér, de a biztonság kedvéért egy kevés lisztet szórok azért az aljára.