r
Nosalty Logó

Két perces hollandi mártás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Két perces hollandi mártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    589.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 330 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    943 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2358.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    637 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1286 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1128 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3143 micro
Összesen 1321 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat egy kis, nyeles lábosban felolvasztjuk, és addig melegítjük, míg kissé habos nem lesz. Eközben a tojássárgákat a sóval és a citromlével együtt a turmixgépbe tesszük.
  2. Óvatosán elindítjuk a turmixgépet, és hagyjuk, hogy a tojásokat elkeverje a gép, majd a kis beöntőlyukon, folyamatos működés mellett, vékony sugárban hozzáadagoljuk a meleg vajat. Amikor a vajat felvette, sűrű, csodásan selymes állagú mártást kapunk, ami azonnal fogyasztható.
  3. Friss, blansírozott zöld spárgával és reszelt parmezánnal tálaljuk. Kevés frissen őrölt borssal is meghinthetjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1477
  • Feltöltés dátuma: 2022. május 31.

Receptkategóriák

Két perces hollandi mártás
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A hollandi mártást leginkább gőz fölött készítik, mi viszont most egy sokkal egyszerűbb módját választottuk, és mindössze egy turmixgépre lesz szükségünk. A vajat megolvasztjuk, és a turmixgépben előzőleg elkevert tojássárgájás, citromleves, sós keverékhez óvatosan hozzácsorgatjuk. A meleg vaj azonnal hőkezeli a tojásokat, a citromlé kellően sűrű állagúra húzza össze, a só pedig kiegyensúlyozza az ízeket. Így hát azonnal, körülbelül kettő perc alatt elkészül ez a csodás, selymes és gazdag mártás. Ha eddig azt gondoltátok, hogy a hollandi mártás igazi mumus, akkor épp itt az ideje kipróbálnotok ezt a receptet, hogy megtörjön ez a tévhit!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...