Kesudiós gombakrém
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
194
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 15.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 355 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 9 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 116 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
194
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 709.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 463 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 231.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
391
kcal
- 5% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 150 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megtisztítjuk a gombákat, majd felaprítjuk.
- Egy edénybe 1 ek rizsolajat vagy olívaolajat öntünk, és rászórjuk a gombákat. Megpároljuk, majd a megpuhult gombát a legvégén lepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Rászórjuk a kesudiót, és együtt pirítjuk kb. egy percig a gombával.
- Miután levettük a tűzről, kb. fél deci vízzel botmixer segítségével pépesítjük.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 11413
- Feltöltés dátuma: 2014. október 28.
Ajánló
A krémesebb íz érdekében keverhetünk hozzá még vajat, olívaolajat. A sót célszerű az elején a gombához adni, így jobban kiengedi a levét. Ízlés szerint díszíthetjük petrezselyemmel vagy kakukkfűvel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A mártogatósok a nagy szenvedélyeim, legyen szó avokádókrémről vagy csicseriborsóról. Mellesleg kiválóan megfelelnek minden étkezéshez, kiegészítve sok zöldséggel, vagy akár pirítósra kenve. A gombakrém régóta nagy kedvencem, de aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ezt feldobnám még valamivel - mi mással, mint a kesudióval.