r
Nosalty Logó

Képviselőfánk torta Klarixa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klarixa
Képviselőfánk torta Klarixa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 190 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1205.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.5 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    380 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.9 g

Zsír

  • Összesen
    341.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4822.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    586 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    2737 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689.9 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    2087.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1520 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 6206 kcal
  • 3% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük az égetett tésztát. A vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforraljuk, és hozzáadjuk a lisztet. Egy nagyon sűrű masszát kapunk. Folyamatosan kevergetjük, 2-3 percig pirítjuk.
  2. Egy tálba kiborítjuk, és az 5 tojást egyenként hozzáadjuk. Minden tojást alaposan keverjünk el a tésztában.
  3. Habzsákba töltsük bele. A sütőpapírral kibélelt tepsibe spirál alakot nyomunk.
  4. Előmelegített 190 fokos sütőbe 20 percig, majd ha letelt a 20 perc, letekerjük a hőfokot 160 fokra, és újabb 20 percig sütjük. A sütőajtót nem szabad nyitogatni a sütés alatt, mert a tészta összeesik. Ha ez kész készítünk még egy spirál alakú tésztát, és ezt is megsütjük. A maradék tésztából diónyi halmokat pakolunk a tepsibe, és az előzőkhöz hasonlóan megsütjük.
  5. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A cukor felét felverjük a tojásfehérjével kemény habbá.
  6. A pudingport a cukorral és pici vízzel csomómentesre elkeverjük, majd a maradék vízzel felrakjuk főzni. Mikor besűrűsödött, még egy percig főzzük, majd hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét. Óvatosan kevergetve főzzük még 1 percig.
  7. A kész krémet osszuk el 3 felé. Az első adagot az egyik spirálformájú tésztára kenjük, majd erre rárakjuk a másik spirálformát. Erre rákenjük a krém másik részét és a tejszínhabot.
  8. A 3 rész krémet a fánkokba töltjük bele, erre a krémre még tejszínhabot nyomunk, majd a torta tetejére pakoljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x33x3
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12422
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 21.

Ajánló

Mindenkinek!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Képviselőfánk torta Klarixa konyhájából
Klarixa 22 recept

A páromnak nagyon ízlett a képviselőfánk. Azért gondoltam, hogy megcsinálom a képviselőfánk tortát is. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...