r
Nosalty Logó

Kenyérrecept agyagedényhez

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
EszterFanni
Kenyérrecept agyagedényhez
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 4162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 261 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    2144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1041 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10552.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    341 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    8577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    780.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    681 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 4162 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    537 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 261 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb méretű edénybe tesszük a lisztet, krátert formázunk benne és a közepébe szórjuk az élesztőt és a cukrot. Fél liter langyos vizet öntünk az élesztőre és hagyjuk egy kicsit pihenni (5-10 perc körülbelül).
  2. Hozzáadjuk a 6 ek. olajat, majd a 2 ek. sót. Érdemes úgy beletenni a sót, hogy ne érintkezzen közvetlen az élesztővel. Ezután összedolgozzuk a tésztát, akkor jó ha már szépen elválik az edénytől. Letakarva nagyjából 30-60 percet hagyjuk állni, míg duplájára nő a tészta.
  3. Míg a tésztánk kel, egy nagyobb méretű agyagedényt forró vízbe áztatunk (a tetejét is). Mikor a tészta megkelt, óvatosan átgyúrjuk és formázzuk. (nem szükséges bevágni a tetejét) Az edényből kiöntjük a vizet, sütőpapírral béleljük és a tésztát beletesszük, majd rá az edény tetejét.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon, fedővel 35 percig sütjük, majd fedő nélkül 20-25 percig. Tűpróbával ellenőrizzük nem e nyers a közepe. Sütés után kivesszük az edényből és hagyjuk kihűlni, utána szépen szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 244
  • Feltöltés dátuma: 2023. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
EszterFanni 1 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...