r
Nosalty Logó

Kenyér és péksüti zabkorpából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kif Lee
Kenyér és péksüti zabkorpából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1799 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    954.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 225 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.1 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7637.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    784 mg
  • Foszfor
    3018 mg
  • Nátrium
    2639 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 1799 kcal
  • 31% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A búzasikért és a zabkorpát egy keverőtálba helyezzük, a közepére egy mélyedést alakítunk. Ebbe mérjük a sót, cukrot és az élesztőt. A langyos tejből belemerünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük és 5-7 percig hagyjuk "nőni".
  2. Ezután az összes többi hozzávalót beleöntjük és ha összeállt, 5-6 percig gyúrjuk. Légmentes helyen letakarva egy órán át kelesztjük.
  3. Átgyúrjuk a tésztát és két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába helyezzük, a másikból 6 zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Újabb 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített sütőbe toljuk és 5 percig erős lángon, majd 30 percig közepesen készre sütjük.
  5. Rácson hűlni hagyjuk. Én le szoktam fagyasztani, amit nem tervezek elfogyasztani 3-4 napig, de hűtőben eláll és napok múlva is finom, puha. Kenyérsütő forma híján egy jénaiban bucit formázhatunk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 7868
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kenyér és péksüti zabkorpából
Kif Lee 42 recept

Egészséges, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Ráadásul finom is! :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...