Kenyér és péksüti zabkorpából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kif Lee
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
kenyérsütő
- 31% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
225
kcal
- 31% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
1799
kcal
- 31% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.9 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 954.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 377 mg
-
Nátrium 330 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 25.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
225
kcal
- 31% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.1 g
Zsír
-
Összesen 39 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7637.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 903 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 784 mg
-
Foszfor 3018 mg
-
Nátrium 2639 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.2 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 205.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 265 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 783 micro
Összesen
1799
kcal
- 31% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 29% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 825.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 326 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 22.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A búzasikért és a zabkorpát egy keverőtálba helyezzük, a közepére egy mélyedést alakítunk. Ebbe mérjük a sót, cukrot és az élesztőt. A langyos tejből belemerünk 6 evőkanálnyit, összekeverjük és 5-7 percig hagyjuk "nőni".
- Ezután az összes többi hozzávalót beleöntjük és ha összeállt, 5-6 percig gyúrjuk. Légmentes helyen letakarva egy órán át kelesztjük.
- Átgyúrjuk a tésztát és két részre osztjuk. Az egyiket sütőpapírral bélelt kenyérsütőformába helyezzük, a másikból 6 zsemlét formázunk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Újabb 1 órán át kelni hagyjuk.
- Előmelegített sütőbe toljuk és 5 percig erős lángon, majd 30 percig közepesen készre sütjük.
- Rácson hűlni hagyjuk. Én le szoktam fagyasztani, amit nem tervezek elfogyasztani 3-4 napig, de hűtőben eláll és napok múlva is finom, puha. Kenyérsütő forma híján egy jénaiban bucit formázhatunk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 71
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7888
- Feltöltés dátuma: 2014. november 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
Kif Lee
42 recept
Egészséges, lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz. Ráadásul finom is! :)