r
Nosalty Logó

Kelt kókuszos tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Kelt kókuszos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    434 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    426 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    279.6 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3978.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    581 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    526.5 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1735 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1702 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 4935 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Felfuttatjuk az élesztőt a cukros meleg tejben. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a sóval, szódabikarbónával, a tojás sárgájával és 30 dkg liszttel, majd az egészet összedolgozzuk. Letakarva meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  2. A töltelékhez a vajat a porcukorral, a kókuszreszelékkel és a reszelt citromhéjjal simára keverjük.
  3. A tésztát meglisztezett gyúródeszkára tesszük, és a maradék lisztet belegyúrjuk. Kb. 28x60 cm-es lappá nyújtjuk, amelyet 20 négyzetre vágunk.
  4. A tölteléket úgy oszlatjuk el rajtuk, hogy a széleket üresen hagyjuk. A tésztalapokat összegöngyöljük, és úgy fektetjük sütőpapírral bélelt tepsire, hogy az illeszték alulra kerüljön. Konyharuhával letakarva még 20 percig kelesztjük. (Ha göngyölgetés közben nagyon megkeltek már, mint nekem, akkor ez nem szükséges.)
  5. A tekercseket a simára kevert tojással megkenjük, és szeletelt mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben, a középső rácsra tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4295
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szokássá vált nálam, hogy vasárnaponként olyan valamit sütök, amit másnap munkába vihetek, megoldva az aznapi kajámat. Ez a kókuszos tekercs is egy ilyen finomság. :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...