Kelt kakaós kuglóf
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
125g finomliszt455 kcal
-
88g tej49 kcal
-
8 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
21g porcukor82 kcal
-
25g tojássárgája81 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
40 kcal
-
10 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
976
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
350g tej196 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
85g porcukor329 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
160 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
3900
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
37g finomliszt135 kcal
-
25.9g tej15 kcal
-
2.2g friss élesztő2 kcal
-
1.1g cukor4 kcal
-
6.3g porcukor24 kcal
-
7.4g tojássárgája24 kcal
-
7.4g margarin53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
5.2g cukrozatlan kakaópor12 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
Összesen
288
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.6 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 324 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 883.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 416 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 142.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 343 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 141 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 328 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 180 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
976
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 102.2 g
Zsír
-
Összesen 145.4 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 1295 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3532.6 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 743 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 490 mg
-
Foszfor 1666 mg
-
Nátrium 331 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 568.5 g
-
Cukor 127 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 197.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1373 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 563 micro
-
Kolin: 1050 mg
-
Retinol - A vitamin: 1310 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 721 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1458 micro
Összesen
3900
kcal
- 10% Fehérje
- 56% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 261.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 14.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
288
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
3.5 dl tej
-
3 dkg friss élesztő
-
1.5 dkg cukor
-
8.5 dkg porcukor
-
5 db tojássárgája
-
10 dkg margarin
-
1 csipet só
-
7 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- 2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd ebbe elkeverjük az élesztőt, és hozzáadunk 20 dkg lisztet. A tetejét meghintjük liszttel, és 20-25 percig kelesztjük.
- Közben a margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral habosra keverünk.
- Ehhez hozzáadjuk a megkelt kovászt, a sót, a citrom reszelt héját, a maradék lisztet és tejet.
- Az egészet simára dolgozzuk, 20 percig kelesztjük meleg helyen, amit átkeverés után megismételünk.
- A megkelt tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe kakaót szitálunk, és még hozzáadunk 3 ek meleg tejet, összedolgozzuk.
- Mindkét darabot henger alakúra formázzuk, lazán összetekerjük, és vajazott, lisztezett kuglófformába tesszük.
- A formába helyezett tésztát 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd sütés előtt a tetejét tojással megkenjük.
- A tészta sütését a térfogat növekedéséig erős lángon, majd az átsütést közepes lángon végezzük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e már.
- A kisült kuglófot ízlés szerint szórjuk, vagy vonjuk be csokoládéval, porcukorral, vagy cukormázzal.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 208
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 48130
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.
Ajánló
Én a kelt tésztákat mindig úgy sütöm, hogy a tésztát meleg sütőbe rakom, és mindig rakok vizet a sütőbe, hogy a gőztől még magasabb legyen (pl. őzgerinc formába, vagy jénaiba). Ha megsül a tészta, még hagyom egy kicsit pihenni résnyire nyitott sütőajtó mellett .
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Kovács Györgyi
57 recept
Nagyon szeretjük a kuglófot, kalácsot reggelire finom házi tejjel, kakaóval. Főleg télen szoktam sütni, pedig ilyen jó nyári melegben sokkal könyebben kel meg a tészta, bár télen a kandalló közelében kelesztem :)