r
Nosalty Logó

Kelt kakaós kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kovács Györgyi
Kelt kakaós kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 976 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3900 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 288 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    883.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    416 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    343 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 976 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.2 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1295 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3532.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    490 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.5 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    563 micro
  • Kolin:
    1050 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1310 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1458 micro
Összesen 3900 kcal
  • 10% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd ebbe elkeverjük az élesztőt, és hozzáadunk 20 dkg lisztet. A tetejét meghintjük liszttel, és 20-25 percig kelesztjük.
  2. Közben a margarint a porcukorral, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral habosra keverünk.
  3. Ehhez hozzáadjuk a megkelt kovászt, a sót, a citrom reszelt héját, a maradék lisztet és tejet.
  4. Az egészet simára dolgozzuk, 20 percig kelesztjük meleg helyen, amit átkeverés után megismételünk.
  5. A megkelt tésztát kettéosztjuk. Egyik felébe kakaót szitálunk, és még hozzáadunk 3 ek meleg tejet, összedolgozzuk.
  6. Mindkét darabot henger alakúra formázzuk, lazán összetekerjük, és vajazott, lisztezett kuglófformába tesszük.
  7. A formába helyezett tésztát 20 percig meleg helyen kelesztjük, majd sütés előtt a tetejét tojással megkenjük.
  8. A tészta sütését a térfogat növekedéséig erős lángon, majd az átsütést közepes lángon végezzük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e már.
  9. A kisült kuglófot ízlés szerint szórjuk, vagy vonjuk be csokoládéval, porcukorral, vagy cukormázzal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 48074
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 09.

Ajánló

Én a kelt tésztákat mindig úgy sütöm, hogy a tésztát meleg sütőbe rakom, és mindig rakok vizet a sütőbe, hogy a gőztől még magasabb legyen (pl. őzgerinc formába, vagy jénaiba). Ha megsül a tészta, még hagyom egy kicsit pihenni résnyire nyitott sütőajtó mellett .

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelt kakaós kuglóf
Kovács Györgyi 57 recept

Nagyon szeretjük a kuglófot, kalácsot reggelire finom házi tejjel, kakaóval. Főleg télen szoktam sütni, pedig ilyen jó nyári melegben sokkal könyebben kel meg a tészta, bár télen a kandalló közelében kelesztem :)  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...