Kelkáposztás-baconös spagetti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A spagettihez
-
200g kelkáposzta43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors1 kcal
-
14 kcal
-
30g bacon118 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
30g trappista sajt106 kcal
-
40g tömlős krémsajt72 kcal
-
20g teavaj143 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
58g gombakonzerv19 kcal
-
150g spagetti tészta557 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
20g trappista sajt70 kcal
-
0 kcal
Összesen
1436
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A spagettihez
-
1000g kelkáposzta216 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1g bors3 kcal
-
71 kcal
-
150g bacon590 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
200g tömlős krémsajt360 kcal
-
100g teavaj717 kcal
-
500g habtejszín1460 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
290g gombakonzerv93 kcal
-
750g spagetti tészta2783 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
100g trappista sajt352 kcal
-
0 kcal
Összesen
7177
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
A spagettihez
-
30.8g kelkáposzta7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
4.6g bacon18 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
4.6g trappista sajt16 kcal
-
6.2g tömlős krémsajt11 kcal
-
3.1g teavaj22 kcal
-
15.4g habtejszín45 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
8.9g gombakonzerv3 kcal
-
23.1g spagetti tészta86 kcal
-
0g só0 kcal
A tálaláshoz
-
3.1g trappista sajt11 kcal
-
0 kcal
Összesen
221
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 82 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2269.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 496 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 152 mg
-
Foszfor 683 mg
-
Nátrium 805 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.4 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 316.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 657 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 116 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 519 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 568 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1067 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
1436
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.8 g
Zsír
-
Összesen 410 g
-
Telített zsírsav 211 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11345.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 596 mg
-
Kálcium 2479 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 761 mg
-
Foszfor 3414 mg
-
Nátrium 4026 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 652.1 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 56 mg
VÍZ
-
Összesen 1582 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3283 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 252 mg
-
D vitamin: 192 micro
-
K vitamin: 580 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2596 micro
-
Kolin: 425 mg
-
Retinol - A vitamin: 2840 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5334 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 756 micro
Összesen
7177
kcal
- 8% Fehérje
- 23% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 348.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
221
kcal
Hozzávalók
A spagettihez
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
1 ek napraforgó olaj
-
10 dkg teavaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
Elkészítés
A spagettihez
- A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, félbe vágjuk, torzsáját kivágjuk, és alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékonyan felcsíkozzuk, tálba tesszük.
- A fokhagymát pucoljuk, és áttörjük, a bacon szeleteket kicsire felkockázzuk.
- Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni a kelkáposztát, ami éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk, köményt rakunk rá, és puhára főzzük, kóstolás állapítja meg, mikor kész, puha, majd leszűrjük.
- Az olajon a bacon kockákat, kevés őrölt borssal, fedő alatt a fokhagymával megpároljuk, majd rárakjuk a szeletelt gombát, és azzal is tovább pároljuk, kb. 20 perc, kóstoljunk feltétlenül, (lehet friss gombából is!).
- Ha kész, beletesszük a megfőtt és lecsepegtetett kelkáposztát, pár percig főzzük együtt, majd beletesszük a 4-5 dl házi tejszínt, a két tömlős sajtot nyomjuk bele, majd a reszelt sajtot, kevergetjük, a sajt miatt ne kapjon le, majd a petrezselyemzöldet, ha szükséges sót és borsot teszünk még bele, felforraljuk, és mielőtt lekapcsolnánk, akkor tesszük bele a vajat, kicsit elkeverjük, lezárjuk és kész.
- A forrásban lévő sós vízben a spagettit előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, majd ebbe a gombás-baconos-kelkáposztás-sajtos és tejszínes szószba forgatjuk bele.
- Tálalhatjuk reszelt sajttal, petrezselyemzölddel, kevés őrölt borssal megszórva.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3953
- Feltöltés dátuma: 2012. február 11.
Ajánló
Az ár kb. attól függ, mennyi minden van már otthon, illetve milyen hozzávalót, mennyiért tudunk beszerezni. Finom bor, ásványvíz, házi szörp. Nagyon sok reszelt sajt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Az otthon lévő alapanyagokat átnézve, ezt a receptet gondoltam ki : gyors, finom, laktató. Alapanyagok javarésze, már a hónap elején bekerül a hűtőbe, a spájz polcaira, ilyenkor hónap vége felé könnyebb a dolgom, jó a tartalék, van mihez nyúlni. Csak egy-két friss hozzávaló kellett: pl. kelkáposzta, petrezselyemzöldje, tejszín. Ennyi az egész történet. :-)