r
Nosalty Logó

Kelkáposztás-baconös spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kelkáposztás-baconös spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 1436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 7177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    82 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2269.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    805 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    316.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1067 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1436 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.8 g

Zsír

  • Összesen
    410 g
  • Telített zsírsav
    211 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11345.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    596 mg
  • Kálcium
    2479 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    761 mg
  • Foszfor
    3414 mg
  • Nátrium
    4026 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    652.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1582 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3283 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    252 mg
  • D vitamin:
    192 micro
  • K vitamin:
    580 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2596 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2840 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 7177 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

A spagettihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A spagettihez

  1. A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, félbe vágjuk, torzsáját kivágjuk, és alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd vékonyan felcsíkozzuk, tálba tesszük.
  2. A fokhagymát pucoljuk, és áttörjük, a bacon szeleteket kicsire felkockázzuk.
  3. Egy fazékba feltesszük annyi vízbe főni a kelkáposztát, ami éppen ellepi, sózzuk, borsozzuk, köményt rakunk rá, és puhára főzzük, kóstolás állapítja meg, mikor kész, puha, majd leszűrjük.
  4. Az olajon a bacon kockákat, kevés őrölt borssal, fedő alatt a fokhagymával megpároljuk, majd rárakjuk a szeletelt gombát, és azzal is tovább pároljuk, kb. 20 perc, kóstoljunk feltétlenül, (lehet friss gombából is!).
  5. Ha kész, beletesszük a megfőtt és lecsepegtetett kelkáposztát, pár percig főzzük együtt, majd beletesszük a 4-5 dl házi tejszínt, a két tömlős sajtot nyomjuk bele, majd a reszelt sajtot, kevergetjük, a sajt miatt ne kapjon le, majd a petrezselyemzöldet, ha szükséges sót és borsot teszünk még bele, felforraljuk, és mielőtt lekapcsolnánk, akkor tesszük bele a vajat, kicsit elkeverjük, lezárjuk és kész.
  6. A forrásban lévő sós vízben a spagettit előírás szerint kifőzzük, lecsepegtetjük, majd ebbe a gombás-baconos-kelkáposztás-sajtos és tejszínes szószba forgatjuk bele.
  7. Tálalhatjuk reszelt sajttal, petrezselyemzölddel, kevés őrölt borssal megszórva.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3938
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 11.

Ajánló

Az ár kb. attól függ, mennyi minden van már otthon, illetve milyen hozzávalót, mennyiért tudunk beszerezni. Finom bor, ásványvíz, házi szörp. Nagyon sok reszelt sajt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposztás-baconös spagetti
Éva-Anyóca 350 recept

Az otthon lévő alapanyagokat átnézve, ezt a receptet gondoltam ki : gyors, finom, laktató. Alapanyagok javarésze, már a hónap elején bekerül a hűtőbe, a spájz polcaira, ilyenkor hónap vége felé könnyebb a dolgom, jó a tartalék, van mihez nyúlni. Csak egy-két friss  hozzávaló kellett: pl. kelkáposzta, petrezselyemzöldje, tejszín. Ennyi az egész történet. :-)

Hozzávalók

A spagettihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...