Keleties gombavariáció fogyókúrázóknak is
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 376.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.3 g
Zsír
-
Összesen 28.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 888.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 553 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 752.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
- 2% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 102 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 86.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Hozzávalók
-
1.5 dl víz
-
3 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
-
2 kávéskanál fahéj
-
2 ek citromlé
-
0.5 ek margarin
-
1 ek lenmag
-
2 teáskanál szezámmag
-
1 nagy db lilahagyma
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A gombát megpároljuk a fűszerekkel, margarinnal, citromlével. Ha a fűszerkeverék tartalmaz sót, akkor nem kell megsózni, ellenkező esetben ízlés szerint. A pároláshoz kevés vizet használjunk.
- A lilahagymát, a szezámmagot és a lenmagot megpirítjuk az olívaolajon.
- Ha a gomba kellően megpárolódott, összerottyantjuk a lilahagymával. Csak pár percre.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1256
- Feltöltés dátuma: 2014. május 28.
Ajánló
Többféleképpen is variálhatjuk ezt a fogást. A képen puffasztott rizsre tettem rá, és rántott sajttal tálaltam. Akik nagyon fogyókúráznak, sajt helyett natúr csirkemellel próbálhatják ki. Már próbáltam rizottóként is fogyasztani, szintén finom. A gombás mixet összekeverjük egy csomag (főtt) barnarizzsel, és kész is. Azoknak akik nem fogyókúráznak, érdemes egy csomag csíkokra aprított sonkát is megpirítani a hagymával, majd 2 dl tejszínnel felönteni, és összefőzni. Végül kifőtt spagetti tésztával összekeverve, egy kis sajttal a tetején szintén nagyon fincsi vacsorát kreálhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Egyik nap nagyon megkívántam a gombát. Amikor benéztem a hűtőbe, találtam egy doboz barna shimejii gombát. A jól hangzó név rögtön megihletett. :) Nagyon egyszerű és gyors recept.