Kelbimbós-almás ragu római tálban
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
koszider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1159
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
2319
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 46.8 g
Zsír
-
Összesen 76.7 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1351.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 680 mg
-
Nátrium 220 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 671.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 374 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 195 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 330 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 205 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 937 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2945 micro
Összesen
1159
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 93.5 g
Zsír
-
Összesen 153.3 g
-
Telített zsírsav 71 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 53 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 510 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2702.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1361 mg
-
Nátrium 440 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.1 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1342.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 748 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 390 mg
-
D vitamin: 280 micro
-
K vitamin: 660 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 411 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 1874 micro
-
β-crypt 52 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5890 micro
Összesen
2319
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 68.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 302 micro
Összesen
118
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A római tál alját és fedelét legalább 30 percre hideg vízbe beáztatjuk, ezalatt mindent előkészítünk.
- A húst pörkölt méretűre felvágjuk, az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és ezt is felkockázzuk. A kelbimbót megtisztítjuk, de még gyorsabb, ha mirelit kelbimbót használunk, azzal semmit se kell csinálni, csak fagyottan leöblíteni.
- Mindezt összekeverjük egy tálban, két nagy csipet sóval meghintve. A megtisztított krumplit vékony karikákra felvágjuk.
- A római tál alját kikenjük a vaj felével, és fészekszerűen kirakjuk a krumplikarikákkal, megsózzuk. A húsos ragut beleöntjük a fészekbe, eligazgatjuk. Meglocsoljuk tejföllel, és rádaraboljuk a maradék vajat. Ráillesztjük a tál tetejét.
- A római tálat betesszük a hideg sütőbe, amit csak most gyújtunk be. (Ha forró sütőbe tennénk, a tál könnyen megrepedne.) Kb. másfél óráig sütjük, ekkor kell először ránézni, hogy minden puha-e. Ha nem, még adunk neki 15-20 percet.
- Csak a húst kell ellenőrizni, mert a többi gyorsan elkészül. Ha minden kellőképp puha, a tálat fedő nélkül még kb. 10 percre visszadugjuk a sütőbe, hogy ízlésünk szerint megpiruljon, a szaftja besűrűsödjön.
- A finom, szaftos ragut a tál aljára rakott krumplival körítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2463
- Feltöltés dátuma: 2015. október 23.
Ajánló
Én almakompótot adnék mellé, italnak meg könnyű fehérbort.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Ezt a receptet egy nagyon régi Magyar Konyhában olvastam és annak idején gyakran el is készítettem. Aztán valahogy elfelejtődött, de most újra a kezembe került. Szerencsére, mert nagyon finom, könnyű, szaftos, az almától illatos. Savanykás alma a legjobb hozzá, Jonatán vagy Idared. Ha fagyasztott kelbimbót használunk, egyszerű és gyors elkészíteni. (Persze, a sütés hosszadalmas - mint minden római tálban sütés - cserébe viszont egyáltalán nem kell vele foglalkozni.)