r
Nosalty Logó

Kelbimbós-almás ragu római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Kelbimbós-almás ragu római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2945 micro
Összesen 1159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    660 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1874 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5890 micro
Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tál alját és fedelét legalább 30 percre hideg vízbe beáztatjuk, ezalatt mindent előkészítünk.
  2. A húst pörkölt méretűre felvágjuk, az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és ezt is felkockázzuk. A kelbimbót megtisztítjuk, de még gyorsabb, ha mirelit kelbimbót használunk, azzal semmit se kell csinálni, csak fagyottan leöblíteni.
  3. Mindezt összekeverjük egy tálban, két nagy csipet sóval meghintve. A megtisztított krumplit vékony karikákra felvágjuk.
  4. A római tál alját kikenjük a vaj felével, és fészekszerűen kirakjuk a krumplikarikákkal, megsózzuk. A húsos ragut beleöntjük a fészekbe, eligazgatjuk. Meglocsoljuk tejföllel, és rádaraboljuk a maradék vajat. Ráillesztjük a tál tetejét.
  5. A római tálat betesszük a hideg sütőbe, amit csak most gyújtunk be. (Ha forró sütőbe tennénk, a tál könnyen megrepedne.) Kb. másfél óráig sütjük, ekkor kell először ránézni, hogy minden puha-e. Ha nem, még adunk neki 15-20 percet.
  6. Csak a húst kell ellenőrizni, mert a többi gyorsan elkészül. Ha minden kellőképp puha, a tálat fedő nélkül még kb. 10 percre visszadugjuk a sütőbe, hogy ízlésünk szerint megpiruljon, a szaftja besűrűsödjön.
  7. A finom, szaftos ragut a tál aljára rakott krumplival körítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2454
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Ajánló

Én almakompótot adnék mellé, italnak meg könnyű fehérbort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelbimbós-almás ragu római tálban
koszider 90 recept

Ezt a receptet egy nagyon régi Magyar Konyhában olvastam és annak idején gyakran el is készítettem. Aztán valahogy elfelejtődött, de most újra a kezembe került. Szerencsére, mert nagyon finom, könnyű, szaftos, az almától illatos. Savanykás alma a legjobb hozzá, Jonatán vagy Idared. Ha fagyasztott kelbimbót használunk, egyszerű és gyors elkészíteni. (Persze, a sütés hosszadalmas - mint minden római tálban sütés - cserébe viszont egyáltalán nem kell vele foglalkozni.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...