r
Nosalty Logó

Kekszes-tökös

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Zsanna
Kekszes-tökös
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap

Krém

Máz

Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap

Krém

Máz

Összesen 4248 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap

Krém

Máz

Összesen 139 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    593 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4445 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 425 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3514.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    608 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    574 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    1611 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    861.9 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1833.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5928 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    8757 micro
  • β-karotin
    44452 micro
  • β-crypt
    36446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 4248 kcal
  • 2% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Kolin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    285 micro
  • β-karotin
    1446 micro
  • β-crypt
    1185 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Alap

Krém

  • 3 tasak pudingpor (Mézeskalács ízesítésű pudingpor helyett használhatunk vaníliásat megbolondítva mézeskalács fűszerkeverékkel.)
  • 20 dkg méz
  • 8 dl víz

Máz

Elkészítés

Alap

  1. Egy kb. 30 x 20 cm-es tepsi alját kirakjuk négyszögletes háztartási keksszel. (Én jobban szeretem a tálca + sütő keret kombinációt, mert az sokkal jobban alakítható.) Ezt a műveletet azalatt szoktam megejteni, míg a tökmassza elkészül (egészen pontosan szimultán, egy kavarás a krémben, egy sor keksz).

Krém

  1. A nagy lyukú reszelőn lereszelt sütőtököt lábasba rakjuk, 5 dl vizet ráöntünk és kb. 10-12 perc alatt puhára főzzük.
  2. A puha tökhöz keverjük a mézet és a 3 dl vízzel kikevert pudingport, majd további 2 percig főzzük (míg be nem sűrűsödik).
  3. A langyos tökkrémet egyenletesen a kekszre kenjük a tetejét ismét keksszel rakjuk ki.

Máz

  1. A kakaóport a porcukorral és a 8-10 evőkanál vízzel kevergetve felforraljuk.
  2. A tűzről levéve a mázhoz adjuk a vajat, majd a keksz tetejére kenjük.
  3. Alaposan lehűtjük (legalább 1-2 órát pihentessük hideg helyen; hűtőben, hideg kamrában, ha nincs fagyás, akkor az erkélyen, teraszon), ezalatt összeáll, összeérik és szépen szeletelhető lesz.
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1887
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 11.

Ajánló

Kiváló vendégváró, előző este elkészíthető. Édes desszertborral nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a klasszikus kekszes-almás süti tökös verziója. Nagyon finom, pikáns, különleges. Nagyon oda kell figyelni, hogy a tök friss legyen, különben borzalmas lesz. (Mikor először készítettem, elmulasztottam megkóstolni a lereszelt tököt; a végeredmény pocsék lett...)

Hozzávalók

Alap

Krém

Máz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...