r
Nosalty Logó

Kekszes-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Kekszes-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 3200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Összesen 152 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 399 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.8 g

Zsír

  • Összesen
    80.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3597.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    1698 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.2 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 3200 kcal
  • 10% Fehérje
  • 69% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    4 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Elkészítés

A pudingkrémhez

  1. Egy kb 22x26 cm-es tálat előkészítünk. Vajas- vagy háztartási keksszel kirakjuk az alját. Először a csokis pudingot készítjük el, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján tejjel, esetleg cukorral felfőzzük, kicsi visszahűtjük, majd az első kekszsor tetejére öntjük, és elsimítjuk a tetejét. Ekkor mehet rá a második kekszsor. Jöhet a vaníliás puding, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján megfőzzük, vagy bekeverjük, majd kis hűtés után mehet a kekszre. Utána jön a harmadik kekszréteg. Aztán a puncsos pudingot is elkészítjük, beleöntjük a tálba, és erre is kekszfedés mehet. Így kerüljön a hűtőbe egy-két órára vagy egy estére. Tálalás előtt tejszínhabot nyomunk a keksz tetejére, amit étcsokireszelékkel szórunk meg. Késsel felvágjuk előre a kockákat, majd sütilapáttal desszertes tányérokon tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  2. Vajas- vagy háztartási keksszel kirakjuk az alját.
  3. Először a csokis pudingot készítjük el, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján tejjel, esetleg cukorral felfőzzük, kicsi visszahűtjük, majd az első kekszsor tetejére öntjük, és elsimítjuk a tetejét.
  4. Ekkor mehet rá a második kekszsor.
  5. Jöhet a vaníliás puding, a tasakon leírt elkészítési útmutató alapján megfőzzük, vagy bekeverjük, majd kis hűtés után mehet a kekszre.
  6. Utána jön a harmadik kekszréteg.
  7. Aztán a puncsos pudingot is elkészítjük, beleöntjük a tálba, és erre is kekszfedés mehet.

A süti rétegzéshez és díszítéshez

  1. Így kerüljön a hűtőbe egy-két órára vagy egy estére.
  2. Tálalás előtt tejszínhabot nyomunk a keksz tetejére, amit étcsokireszelékkel szórunk meg.
  3. Késsel felvágjuk előre a kockákat, majd sütilapáttal desszertes tányérokon tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 288
  • Össznézettség: 7442
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 27.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Receptjellemzők

A tiramisu korszak előtt is létezett házi krémessüti-készítés. A szocializmus egyik élelmiszeripari sztárterméke a pudingpor volt. Ebből aztán készültek nyakra-főre a desszertek. Nagy üvegtálakba, babapiskótával vagy keksszel rétegezve, mindenki kedvence, a pudingos süti került a családi asztalra.

Hozzávalók

A pudingkrémhez

A süti rétegzéshez és díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...