r
Nosalty Logó

Kéksajtos fondü

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
k3csk3
Kéksajtos fondü
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 606 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3024 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 304 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    496 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 606 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11171.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    3479 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    4614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    264.7 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    400 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    509 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1120 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 3024 kcal
  • 16% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1125 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    350 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    465 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázzuk a bagettet, és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
  2. Az ementáli (vagy Gruyère) és a gouda sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a kéksajtot pedig kis kockákra aprítjuk. Egy mélyebb teflonbevonatú serpenyőben elkezdjük összeolvasztani a sajtokat.
  3. A fokhagymagerezddel kikenjük a fondütálat, majd a maradékot fokhagymanyomón át a serpenyő tartalmához adjuk. Folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet, a késhegynyi sütőport, majd hozzáöntjük a likőrt és fehérbort is - vigyázva arra, hogy ne legyen túl folyékony a massza.
  4. A felkockázott bagettet serpenyőbe tesszük, és 5 perc alatt aranybarnára sütjük (ügyelve arra, hogy ne égjen oda). A masszát továbbra is rendszeresen keverjük, és hozzáadjuk a borsot és szerecsendiót. Ha túl sűrű lenne, fehérborral tovább hígítjuk.
  5. Ha megfelelően elkeveredett, és a halmazállapot is a meleg pudingéhoz hasonló, meggyújtjuk a fondüstálhoz tartozó mécsest/égőt, és a masszát beletöltjük, és a bagettel együtt tálaljuk. A diófélék, olívabogyó és a maradék fehérbor jól kiegészíti a fondüt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1038
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept hasonlít az autentikus svájci fondühöz, kiegészítve a francia kéksajt ízvilágával. Először Franciaországban készítettem el így a fondüt, de mivel a szükséges a sajtok közül valamelyik Magyarországon is mindig elérhető, azóta is többször megcsináltam, mivel igazi közösségi fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...