Kéksajtos fondü
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
k3csk3
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
30g sajt106 kcal
-
30g ementáli sajt118 kcal
-
20g kéksajt71 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
4g likőr13 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
100g bagett274 kcal
Összesen
606
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
150g sajt528 kcal
-
150g ementáli sajt590 kcal
-
100g kéksajt353 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
20g likőr65 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
500g bagett1370 kcal
Összesen
3024
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
15.1g sajt53 kcal
-
15.1g ementáli sajt59 kcal
-
10.1g kéksajt36 kcal
-
5g fehérbor4 kcal
-
2g likőr7 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50.4g bagett138 kcal
Összesen
304
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2234.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 496 mg
-
Nátrium 923 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 102 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
606
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 153.7 g
Zsír
-
Összesen 143.5 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 411 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11171.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 233 mg
-
Kálcium 3479 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 324 mg
-
Foszfor 2478 mg
-
Nátrium 4614 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 264.7 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 400 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 509 micro
-
Kolin: 159 mg
-
Retinol - A vitamin: 1120 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 220 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
3024
kcal
- 16% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1125 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 350 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 465 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 115 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
304
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg sajt
-
10 dkg kéksajt (lehetőleg Bleu d'Auvergne, Fourme d'Ambert vagy Saint Agur, de az egyszerű márványsajt is megteszi)
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 késhegynyi sütőpor
-
1 csipet bors
-
1 csipet szerecsendió
Elkészítés
- Felkockázzuk a bagettet, és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
- Az ementáli (vagy Gruyère) és a gouda sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a kéksajtot pedig kis kockákra aprítjuk. Egy mélyebb teflonbevonatú serpenyőben elkezdjük összeolvasztani a sajtokat.
- A fokhagymagerezddel kikenjük a fondütálat, majd a maradékot fokhagymanyomón át a serpenyő tartalmához adjuk. Folyamatos keverés mellett beleszórjuk a lisztet, a késhegynyi sütőport, majd hozzáöntjük a likőrt és fehérbort is - vigyázva arra, hogy ne legyen túl folyékony a massza.
- A felkockázott bagettet serpenyőbe tesszük, és 5 perc alatt aranybarnára sütjük (ügyelve arra, hogy ne égjen oda). A masszát továbbra is rendszeresen keverjük, és hozzáadjuk a borsot és szerecsendiót. Ha túl sűrű lenne, fehérborral tovább hígítjuk.
- Ha megfelelően elkeveredett, és a halmazállapot is a meleg pudingéhoz hasonló, meggyújtjuk a fondüstálhoz tartozó mécsest/égőt, és a masszát beletöltjük, és a bagettel együtt tálaljuk. A diófélék, olívabogyó és a maradék fehérbor jól kiegészíti a fondüt.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1042
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
k3csk3
12 recept
A recept hasonlít az autentikus svájci fondühöz, kiegészítve a francia kéksajt ízvilágával. Először Franciaországban készítettem el így a fondüt, de mivel a szükséges a sajtok közül valamelyik Magyarországon is mindig elérhető, azóta is többször megcsináltam, mivel igazi közösségi fogás.