r
Nosalty Logó

Kéksajtmártásos tagliatelle csirkecsíkokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kéksajtmártásos tagliatelle csirkecsíkokkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2050 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1734.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    191.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 1024 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    96.6 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3468.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    859 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    1245 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 2050 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat lefilézzük, felcsíkozzuk, besózzuk.
  2. A fehérbort, a cukrot, a mézet, a fokhagymát kikeverjük. Ez lesz a páclé, amiben 1 órán át hagyjuk pihenni a húst.
  3. Kivesszük az idő leteltével és leöntjük róla a páclé 2/3-át.
  4. 1 ek olívaolajat öntünk rá, és megint pihenni hagyjuk benne mindaddig, amíg el nem készítenénk a fogást.
  5. Forró serpenyőben megsütjük, illetve ami levet enged, abban pároljuk.
  6. Amikor először elforrja a levét karamellizálódni fog egy kicsit a méz miatt, majd felöntjük egy pici vízzel, hogy legyen zaftja.
  7. Amikor megpuhult a hús és van még leve is, hozzáadjuk a tejfölt vagy tejszínt, a sajtokat és krémesre főzzük. Kis borsot még adhatunk hozzá.
  8. Eközben a tésztát is feltettük főzni, leszűrtük, és csak a szósszal elkeverjük.
  9. Kitálaljuk tányérra, ráhelyezzük a filécsíkokat és kis darabka kéksajttal díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2484
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A párom ma megengedte magának azt a ,,luxust", hogy egy barátjával egész nap horgászott egy gyönyörű tó partján. Én mivel is várhatnám haza, mint egy finom vacsorával (bízva a jó fogásban). Ma ezzel kedveztem neki... (Persze halat nem hozott haza, de majd egyszer remélem általa feltehetek ide egy süllő receptet.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...