Kefírkovászos töltött tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Torma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tésztához
Töltelékhez
Tetejére
Összesen
840
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tésztához
Töltelékhez
Tetejére
Összesen
1676
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 47.5 g
Zsír
-
Összesen 67.3 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 424 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3190 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 1298 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 776 mg
-
Nátrium 957 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 258.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1027 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 80 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 185 mg
-
Retinol - A vitamin: 668 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
840
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 95.1 g
Zsír
-
Összesen 134.6 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 847 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6380 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 2597 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 206 mg
-
Foszfor 1553 mg
-
Nátrium 1914 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 516.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2054 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 386 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 1336 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
1676
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 16.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 798.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 325 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 240 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 64.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 257 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 167 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Tésztához
- A tészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk, majd a hűtőben pihentetjük 1-12órát.
- Közben összeállítjuk a tölteléket: a puha sajtot/túrót összekeverjük a tojással,az apróra vágott kaporral, sózzuk-borsozzuk, és a hűtőbe tesszük felhasználásig. A töltelék tömör legyen; ha kell, tegyünk bele 1-2 kanál búzadarát.
- A pihentetés után a tésztát vékonyra nyújtjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk, mindegyik közepére kiskanálnyi tölteléket teszünk, majd tetszés szerintire formázzuk. (Youtube-on rengeteg videóvan; onnan tanultam én is.)
- A megtöltött tésztát lehet tetszés szerint párolni, vagy pár perc alatt bő vízben kifőzni. Szaftos húsokhoz köretkénttálalhatjuk, vagy főételnek egyszerűen leöntjük egy kis kapros-fokhagymás tejföllel.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2957
- Feltöltés dátuma: 2013. július 05.
Ajánló
A tésztát tölthetjük húsos vagy gombás töltelékkel; akkor morzsoljuk a tetejére a kapros túrót, és locsoljuk meg tejföllel. A variáció végtelen!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Torma
102 recept
A vadkovászos tésztával öröm a "gyurmázás"! A tésztát könnyű összegyúrni, kinyújtani; de a legjobb formázni vele! Nem szakad; sima, nyúlékony, nagyon szép kis batyukat, tortellinit vagy kínai gombóc-formákat lehet hajtogatni, rövid idő alatt.