Kefires kenyér
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
547
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
2188
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 918.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 179 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 256 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 130.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 34 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
547
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3673.1 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 125 mg
-
Kálcium 715 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 306 mg
-
Foszfor 1468 mg
-
Nátrium 1025 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.2 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 521.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 425 micro
-
Kolin: 169 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 666 micro
Összesen
2188
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 2.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 347.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
207
kcal
Elkészítés
- Az élesztőt szétmorzsoljuk és összekeverjük a mézzel. Hozzáadjuk a mérsékelten felmelegített kefirt, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a rozslisztet, és lágy tésztává dolgozzuk. A tetejét megszórjuk liszttel és kelni hagyjuk. Addig kelesztjük, míg a tetején ráncok kepződnek. Ez kb 20 perc.
- Hozzáadjuk a búzalisztet és a sót, és újbol átdagasztjuk. Lágy tésztát kell kapnunk, amit ismét kelni hagyunk, ezúttal kb. 60 percig.
- Majd cipót formálunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Kb. kétszeresére kelesztjük (kb. 60 perc), közben többször villával megszúrkáljuk.
- Ha megkelt, meleg vízzel megkenjük a tetejét, és további 10 percet pihentetjük.
- 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 15 perc múlva a sütőt 200 fokra állítjuk és további 35 percig sütjük.
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 139
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 28444
- Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy cseh-szlovák receptkönyvben akadtam erre a receptre. Sütéskor egy vízzel töltött (hőálló) edényt teszek a sütőbe, amit 15 perc után kiveszek.